סהרוני שמרים קינמון ללא התפחה
רכות מטריפה עם טעם עשיר
רוצים לפנק את המשפחה במאפה מושלם מבלי להשקיע את כל היום בהכנות והתפחות במטבח? אז הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון לסהרוני שמרים משגעים שמכינים מבצק חלומי ללא התפחה השומר על רכות מטריפה עם אווריריות מפתיעה, ומשודרג במילוי קינמון מפנק במיוחד.
עוגיות קלילות ומאוד פשוטות להכנה שתמיד ידאגו לסגור לכם את הפינה ולהפתיע את המשפחה בטעמים מענגים ביותר!
מתכון באדיבות: נאוה מלכה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 200 גרם מחמאה
- 2 כוסות מים פושרים (או כמה שהקמח סופח)
למילוי:
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות קינמון
להברשה על העוגיות:
- 1 ביצה (עם קצת מים וכפית סוכר)
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד עד לקבלת בצק רך ונעים. אין צורך בהתפחה.
- קורצים עיגולים קטנים, מרדדים דק וממלאים ואז מגלגלים ועושים את צורת סהרון.
- מורחים ביצה עם קצת מים וכפית סוכר מעל.
- מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה. בערך 20 דקות.
- מבשלים את מרכיבי הסירופ ומצננים.
- מורחים על העוגיות כשהן חמות.
הערות וטיפים
תמונות הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סהרוני שמרים
ואחליט להתפיח זה ישתבח או שלא? אל תתפיחי השארתי על השיש כבר היום השלישי והם כל כך טעימות. |
אפשר להכין עם מילויים אחרים? אפשר עם כל מילוי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סהרוני שמרים – נאוה מלכה
במילוי הקינמון אין שמן או מרגרינה ?
אין משהו שמחבר במרכיבים היבשים ?
במתכון הזה לא מוסיפים, אפשרי בהחלט אך יוצא טעים גם בלי.
נפלא !
וטעים פצצות !