לחם פרסי ברברי שטוח ומשגע
רכות מדהימה עם טעם מושלם
קבלו הצצה למטבח הפרסי עם הלחם הכי שווה שישדרג לכם כל שבת בטעמים שאינם מן העולם הזה!
קבלו מתכון ללחם פרסי ברברי ושטוח שמכינים מבצק חלומי עם רכות מדהימה ומשדכים להמון זעתר וברק לטעם מושלם.
לחם קליל ומאוד פשוט להכנה עם ריחות אפייה המגרים את כל השכונה, וטעם מענג שאי אפשר להפסיק לזלול!
מתכון באדיבות: חנה אנטבי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 2 ½ כוסות מים פושרים
- 3 כפות שמן
- 5 כוסות קמח
- 1 כף מלח
- 1 כפית אבקת אפיה
- למריחה מעל:
- 1 כוס מים
- 1 כפית קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן מתפיחים עד להכפלת הנפח בערך שעה, ואז יוצרים את הצורה שאוהבים ושמים להתפחה קצרה נוספת.
- מבשלים כוס מים עם כפית קמח וכפית סודה לשתיה, וכשמסמיך מעט מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מורחים מעל לבצק ועם האצבעות מטביעים ועושים את הצורה של הפסים בבצק, אין צורך במערוך. לא מורחים ביצה, מורחים רק בבלילה שבושלה.
- אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 18 דקות, או עד שמזהיב יפה.
- בגמר האפיה מורחים עם שמן זית לקבלת ברק. אפשר גם לפזר זעתר.
- במידה ואוהבים את הלחם קריספי אז משאירים את התנור פתוח ואם רוצים לחם רך יותר אז מכסים אותו במגבת בעודו חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחם פרסי
אפשר קמח תופח במקום רגיל ולהוריד את האבקת אפיה? לא ! כיוון שקמח תופח הוא עדין יותר, מתאים לעוגות. האחוז גלוטן שלו מאוד נמוך. לחמים דורשים קמח עם אחוזי גלוטן גבוהים. |
ניתן לאפות עם קמח מלא? בהחלט למה לא. יהיה קצת מרקם שונה כי קמח מלא כבד יותר אבל כדאי לנסות . או חצי חצי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: לחם פרסי – חנה אנטבי
היי ,עשיתי לפי המתכון והבצק יצא לי מאוד מיימי ודביק.. בקושי יכלתי לעבוד! אשמח לדעת למה
היי שירן,
זה יכול לקרות וזה בסדר. כל מוצר קמח הוא שונה אפילו כשמדובר באותו סוג. תלוי גם באיזו כוס השתמשת. מה שעושים כשהבצק דביק מדי זה מוסיפים כף קמח וממשיכים לעבד עד שהבצק נעשה נוח לעבודה.
בהצלחה בפעם הבאה
מושלם
היי זיווה,
שמחים מאוד שאהבת את הלחם 🙂
מוזמנת לשתף בתמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו
ב-18 דקות הלחם עדיין לא הזהיב ונדרשו 30 דקות. משכך הוא יצא קצת קשה ביחס לברברי שאני מכירה. יש לי גם תחושה שכמות המים גבוהה מידי.
סה"כ אחרי מריחת שמן זית וגם תוספת טבילה זה טעים וקריספי.
תודה על התגובה הבונה שושי, שמחים שאהבת בסופו של דבר, בתיאבון!
יותר מדי נוזלים מספיק 2 כוסות. בתנור שלי כדאי טורבו. לא מצוין בהוראות.
וואו הרבה זמן אני מחפשת את המתכון להכנת לחם פרסי ברברי.
תודה רבה
איזה כיף לשמוע זיוה! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
היי ספיר, מניסיוננו המתכון יצליח עם קמח לבן, קמח לחם או קמח מלא (עם מרקם שונה אבל). לא יצא לנו לנסות מקמח ללא גלוטן ולא יכולים להמליץ סתם, אך אם יש לך קמח ללא גלוטן שמתאים לאפיית לחמים בהחלט אפשר לנסות ונשמח לשמוע איך יצא! תודה.
אהבתי אין על האוכל והלחם הפרסי