עוגת שוקולד מדהימה בטעם נדיר
מרקם שוקולדי חלומי ברכות מופלאה
לא מעבירים את השבוע בלי לפנק את כל המשפחה בעוגה מטריפה של שוקולד עם טעמים שנשארים למשך כל השבוע!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד מדהימה ונדירה המקבלת מרקם חלומי עם רכות מופלאה ועסיסיות מושלמת, ומשודכת לציפוי שוקולד המשדרג את חווית האכילה ברמות.
עוגה מושלמת ומרשימה שתמיד תפתיע את המשפחה בחווית טעמים עשירה ומענגת שרק שוקולד אמיתי יכול לספק. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: CookistWow
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לעוגה:
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף חומץ
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- ⅓ כוס אבקת קקאו
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
- 100 גרם סוכר (½ כוס)
- ½ כוס אבקת קקאו
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף חמאה (15 גרם)
אופן ההכנה
- להכנת העוגה - בקערה שמים את הביצים, סוכר, תמצית וניל, חומץ, שמן וחלב, וטורפים יחד היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומערבבים הכל היטב.
- לצקת את התערובת לתבנית עגולה. מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
- לציפוי שוקולד - בסיר שמים את הסוכר, אבקת קקאו, מלח, קורנפלור, חלב ווניל. מערבבים היטב ומניחים על האש.
- מערבבים את הכל עד הסמכה ואז מוסיפים את החמאה. נותנים לחמאה להימס תוך כדי ערבוב.
- משאיר להתקרר.
- חותכים את העוגה לשני חלקים. חצי מניחים על צלחת ומורחים חצי מהציפוי, ואז מניחים את החצי השני מעל ומורחים את יתרת הציפוי על כל העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שוקולד זה? אל תהססו לשאול!
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולד – CookistWow
העוגה ניראת ממש טוב יש מצב לשנות את זה לפרווה
היי הדסה,
בטח, לכל מוצר חלבי ברשימת המצרכים יש מקבילה שהיא פרווה. למשל, חלב רגיל אפשר להמיר בחלב שיבולת שועל שהוא גם מתקתק וגם נטול טעם לוואי. חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס או שמן רגיל, רק לשים שליש פחות מכמות החמאה.
בהצלחה!
שלום,
העוגה נראת מעולה ואני ממש רוצה לנסות
האם אפשר להחליף את החמאה בשמנת?
הכמות מזערית ואפשר לוותר.
העוגת שוקולד נראית מדהימה וקלה להכנה אהבתי את הדרך שבה מוצג המתכון שיש את האפשרות לסמן מוצרים שכבר שמתי והאמת שזאת לא העוגה הראשונה ובטוח גם לא האחרונה שאכין דרככם
איזה כיף לשמוע רחל תודה על הפרגון, ומחכים לשמוע איך יצא! ואם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נראת עוגה טוב, אך אם רוצים פרווה, איך משנים את המתכון?
אפשר לנסות עם מים או מיץ תפוזים, בהצלחה!
אני לא נוהגת להגיב היכן שצריך להקליד את כתובת המייל. לא מבינה את הצורך שלכם בכתובת מייל…..
לעינייננו. מכירה את העוגה הנ"ל עם שינויים קלים. העוגה קלה להכנה ומאד מוצלחת גם בשכבה אחת.
לא ברור לי למה צריך חומץ? אודה על תשובתכם.
והכי חשוב: לציין את גודל התבנית היכן שרשום ציוד. זה משנה לגבי גובה העוגה. תודה רבה ?
האתר מבקש כתובת מייל כשמגיבים בכדי להודיע למגיב כשעונים לו או לה על התגובה. ולשאלותייך: אמנם התבנית אינה מצויינת במתכון המקורי אך לדעתנו תבנית עגולה 22 תתאים. ולגבי החומץ, הוא נותן לנו בלילה שהיא יותר חומצית, החלבונים בעוגה נאפים אחרת ונקבל עוגה אוורירית שהיא גם עסיסית. בהצלחה!
שלום
האם אפשר להמיר את החלב במים או במשהו אחר כדי שיהיה פרווה?
האם החומץ הוא חובה?
אפשר לנסות עם מים או מיץ תפוזים, והחומץ אינו חובה אך נותן עסיסיות ואווירירות לעוגה ולא מורגש בטעם. בהצלחה!