|

לחם כוסמין מלא עם שיבולת שועל

טעם מושלם במרקם חלומי
בהשראת: נורית כחלון סיני
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לחם כוסמין מלא

מתכון ללחם כוסמין משגע! לחם כוסמין מלא טעים, עם מרקם מפנק, טעם עשיר ולא פחות חשוב – בריא!

רבים מאיתנו ממעיטים באכילת לחם מהסיבה שלחם לא באמת בריא, זו אפילו פחמימה שיש לה תופעות לוואי רבות והשפעות ארוכות טווח בבריאות. אז כדי שלא תצטרכו לוותר על העונג הזה שנקרא לחם, דאגנו לכם למתכון של לחם כוסמין מלא משגע במיוחד בשילוב שיבולת שועל, פרג וזיתים.

לחם מקמח כוסמין בריא יותר מכל לחם שתאכלו, לחם מדהים שתמיד נותן תחושה קלה וטובה אחרי שאוכלים אותו! מתכון פשוט וברור להכנה ויש גם סרטון הכנה לעזר, למי שרוצה!

ספר המתכונים של נורית כחלון סיני

 

לחם כוסמין מלא
צילום: נורית כחלון סיני

למה באמת כדאי לכם: 

  • מתכון פשוט וברור שכל אחד יכול להכין ויש גם סרטון הכנה!
  • לחם כוסמין מלא בריא ומזין בהשוואה לכל לחם אחר העשוי מקמח לבן!
  • המתכון כולל זיתים ואפשר להכין עם גרעיני חמנייה או עגבניות מיובשות!
  • לחם טעים כל כך, שכל רגע בהכנה שלו משתלם אחרי שאוכלים ממנו!

 

שורה תחתונה: לא מוותרים על אכילת לחם, פשוט מכינים לחם מקמח כוסמין מלא ונהנים מכל רגע!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
לחם כוסמין מלא מתכון

לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין מלא עם שיבולת שועל

טעם מושלם במרקם חלומי
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק מקדים:

  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס מים
  • ¼ כפית שמרים

לבצק:

  • ½ כפית שמרים
  • 4 ½ כוסות קמח כוסמין (אפשר לערבב קמחים)
  • 1 ½ כוסות מים
  • 3 כפות פרג
  • 3 כפות שיבולת שועל (אם אוהבים)
  • זיתים (עגבניות מיובשות, גרעיני חמנייה (או כל תוספת אחרת שאוהבים))

אופן ההכנה

  • נכין בצק פוליש מקדים - נערבב יחד כוס קמח כוסמין, כוס מים ורבע כפית שמרים, נערבב ונשאיר מכוסה למשך 5 שעות, מידי פעם לערבב.
  • מכניסים למקרר לילה שלם, ובבוקר לוקחים את הבצק ולשפוך לקערת המיקסר
  • מוסיפים חצי כפית שמרים, 4 ½ כוסות קמח כוסמין (אפשר לערבב קמחים) וכוס וחצי מים. אפשר גם להוסיף 3 כפות פרג ו-3 כפות שיבולת שועל (לא חובה רק אם אוהבים). אפשר גם זיתים או עגבניות מיובשות או גרעיני חמניה.
  • נלוש את הבצק במיקסר למשך 10 דקות עד שהבצק מתגבש, הוא טיפה דביק.
  • משאירים בקערה מעט משומנת ומתפיחים 3 שעות. מרפדים בנייר אפיה תבנית אפיה מברזל שמתאימה ללחם, ומפזרים מעט קמח.
  • לשים את הבצק ומתפיחים עוד 40 דקות עד שהבצק מגיע לגובה התבנית.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחם כוסמין מלא
צילום: נורית כחלון סיני

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
לחם כוסמין מלא מתכון

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: לחם כוסמין – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?