עוגת אגסים ושקדים מהממת ונדירה
חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
לפעמים אנו שוכחים עד כמה באמת אגסים טעימים בעוגה, ולכן הגיע הזמן להיזכר עם עוגה מושלמת זו שתשאיר אתכם בשוק!
קבלו מתכון לעוגת אגסים ושקדים מהממת ונדירה ביותר, המורכבת מתחתית בצק חלומי בפריכות עדינה, ומשודכת למלית אגסים מפנקת עם המון שקדים.
עוגה מדהימה ומרשימה במיוחד בניחוח עמוק המחמם את הלב והנפש. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכורים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: נורית כחלון סיני
ספר המתכונים של נורית כחלון סיני
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה 22
המצרכים
לבצק:
- 1 ½ כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 120 גרם חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
- 1 גביע גדול שמנת חמוצה (קרה)
למילוי אגסים:
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 5 אגסים (גדולים מקולפים וחתוכים לרבעים)
- שקדים
אופן ההכנה
- מעבדים את כל המרכיבים לבצק אחיד, ואז מכניסים למקרר למשך שעה.
- במחבת גדול נמיס את החמאה, ואז נוסיף את הסוכר ונבשל בחום בינוני - נמוך עד שהתערובת מתחילה לבעבע (כ- 3 דקות).
- נוריד מהאש ונסדר את האגסים על צידם מסביב במעגל. נבשלים בחום בינוני - גבוה, לא מכוסה, עד שצבע הסוכר דומה לצבע של ענבר כ- 45 דקות.
- נחמם תנור לחום של 200 מעלות. נשטח את הבצק לעיגול בקוטר 22 ואת יתרת הבצק נרפד את הדפנות בגובה 3-4 סמ.
- נכניס לאפייה למשך 7 דקות, ואז נניח על הבצק את האגסים על כל הרוטב קרמל ונפזר מקלות שקדים ונאפה עד שהבצק מזהיב כ- 30 דקות. נוציא מהתנור ונקרר.
- נפזר רק על הדפנות אבקת סוכר (שמים צלחת הפוכה על האגסים ומפדרים באבקת סוכר).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת אגסים זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת אגסים – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_