פאי | עוגות | עוגות שוקולד
פאי שוקולד נמס בפה
מרקם עשיר עם טעם מענג
מחפשים פינוק מושלם על הבוקר לשדך לקפה החם? אז פאי מדהים זה הוא האחד שיעשה לכם את היום!
קבלו מתכון לפאי שוקולד מושלם בהכנה פשוטה המקבל מרקם פריך בעדינות עם רכות חלומית, וטעם עשיר שאי אפשר להפסיק לאכול.
פאי מדהים שהכי מתאים לאירוח מענג במיוחד או סתם מתי שבא לכם משהו מתוק ליד הקפה או התה. ביס אחד ואתם מכורים!
מתכון באדיבות: ליל בן דוד בדש
ספר המתכונים של ליל בן דוד בדש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 36X24
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 ביצה (L)
- 1 אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 3 כפות סוכר
לשוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 2 כפות קקאו (גדושות)
- 4 ביצים
אופן ההכנה
- להכנת הבסיס - מערבבים ביד או במיקסר, ואז משטחים בתבנית מומלץ על נייר אפיה ומהדקים היטב בגובה אחיד , שומרים קצת מהבצק בצד.
- להכנת שכבת השוקולד - מחממים את כל התערובת חוץ מהביצים במיקרו (אפשר גם בסיר), אחרי שהכל נמס מערבבים היטב ומוסיפים פנימה 4 ביצים שלמות במהירות ומערבבים.
- שופכים מעל הבצק שבתבנית ומעליו מפוררים את הבצק הנותר ששמרנו מקודם.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות אפיה רגילה.
- נותנים לזה להצטנן ואז חותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פאי שוקולד
אפשר להכין עם קמח כוסמין? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
העוגה טעימה ! מאוד נהנינו ומכינים שוב
אבל הכנתי מקמח מלא והבסיס התפורר לגמרי- יש פתרון?
להוסיף מים או נוזלים אחרים?
או שיש סיבה אחרת שהבסיס התפורר?
היי ברכה שמחים שאהבת! כשבצק מתפורר בד"כ עוזר להוסיף לבצק מעט נוזלים/שמן בהדרגה ובזהירות יכול לעזור, או במתכון חלבי אפשר גם להוסיף חמאה וחלב וזה מסתדר בד"כ.!
האם העוגה דורשת קירור לאחר הכנתה?
נותנים לזה להצטנן בטמפרטורת חדר ואז חותכים.
עוגה נהדרת ומוצלחת ..לא אפסיק להכין אותה… תודה רבה !
הכנתי לשבת.
העוגה הייתה מושלמת!!!
טעימה, שוקולדית, נימוחה ופריכה,
נראית מרשימה למרות אופן ההכנה הקל.
תודה!
איזה כיף לשמוע אלישבע תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
במתכון כתוב ביצה אחת,במצרכים. ובאופן ההכנה, 4 ביצים, צריך לדייק בנתינת מתכון.
היי שושי, כמו שרשום במתכון יש ביצה אחת בבסיס וארבע בשכבת השוקולד. מקווים שהבהרנו את הנקודה, בהצלחה ובתיאבון!