עוגת אגוזים טעימה רכה בטירוף
מרקם חלומי עם טעם מרשים
אין עוגה מושלמת יותר לשבת מעוגה נדירה של אגוזים שתקשט לכם את היום בטעמים מענגים שישאירו אתכם בשוק!
קבלו מתכון לעוגת אגוזים מדהימה המקבלת מרקם מענג עם רכות מטריפה, בנוסף לקראנצ'יות עדינה של האגוזים הטחונים. והטעם? פשוט אין למה להשוות.
עוגה קלילה ומאוד פשוטה להכנה שכל המשפחה תמיד תשמח לטעום. ביס אחד ותמצאו את כולם מכורים לעוד ועוד!
מתכון באדיבות: אצל ברכה במטבח
ספר המתכונים של אצל ברכה במטבח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית טבעת או תבנית עגולה 26
כוס חד פעמי לשתיה חמה
המצרכים
- 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ½ כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט (אם אין אפשר קנוי)
- 1 כוס אגוזים (טחונים דק או גס)
- ½ כוס של שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- בקערה ראשונה - את החלבונים מקציפים עם הסוכר (את הסוכר להוסיף בהדרגה) עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
- בקערה שניה נפרדת - מקציפים יחד את החמאה, חלמונים, תמצית וניל, קמח ,מיץ התפוזים, אגוזים, אבקת אפיה ושוקולד צ'יפס. מקציפים עד לבלילה אחידה.
- בעזרת מרית או כף לוקחים מקצף החלבונים ומוסיפים לקערת החלמונים, לא בבת אחת. מערבבים בעדינות בכל הוספה, עד להטמעה ואיחוד. להימנע מערבוב יתר.
- לצקת לתבנית עם נייר אפיה בתחתית התבנית, ומשמנים מעט רק את הדפנות. אפשר גם בלי נייר אפיה ורק לשמן את כל התבנית.
- מכניסים לאפייה רגילה קו עליון תחתון, בחום של 175 מעלות למשך כ-40 דקות.
- אפשר במקום אבקת סוכר לצפות בשוקולד
הערות וטיפים
תמונות שלבי הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת אגוזים זו? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת אגוזים – אצל ברכה במטבח
מוזמנים גם לבקר בדף הפייסבוק!
שאלה כמה קמח צריך זה 1 או חצי או אחד וחצי. החצי הוא תמיד בסוף.
היי אתי!
1.5 כוסות קמח.
בהצלחה 🙂
שלום
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים (אם לא הכרחי שיהיה פרווה)?
תודה, חג שמח
היי לימור! את יכולה להחליף את המיץ בכוס חלב, כוס נס קפה עם חלב, כוס מים, אבל מה שחשוב הוא שהנוזל שאת מוסיפה יהיה בטמפרטורת החדר 🙂
מוזמנת להראות לנו איך יצא בפוסט של המתכון בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי את גרסת הפרווה והיא יצאה מעולה. רטובה וטעימה בטירוף!
עוגה מעולה!
האם אפשר להשתמש השמן במקום חמאה וכמה?
היי אילית, אפשר. כל 100 גרם חמאה שווה ל 85 גרם שמן (קצת פחות מחצי כוס).
מה הגירסה של פרווה?