| |

עוגה דלת קלוריות שיש שוקולד

חווית טעמים עשירה ומפנקת במיוחד
בהשראת: ענבל בן ברוך - ענבלוגה
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
עוגה דלת קלוריות

מחפשים להוריד את העודפים מהחגים מבלי לוותר על הדברים הטובים בחיים? אז עוגה דיאטטית זו היא בול בשבילכם!

קבלו מתכון לעוגה דלת קלוריות של שוקולד עשיר ומפנק המקבלת מראה שיש מהמם עם מתיקות עדינה, וביס נימוח ומנחם שפשוט נמס בפה.

עוגה קלילה והכי קלה להכנה המפנקת אתכם בחווית טעמים מענגת ללא נקיפות מצפון. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת מחדש. תודה ענקית לענבל ששיתפה מתכון נדיר זה בקבוצתנו!

מתכון באדיבות: ענבל בן ברוך – ענבלוגה

ספר המתכונים של ענבל בן ברוך – ענבלוגה

 

עוגה דלת קלוריות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגה דלת קלוריות

עוגה דלת קלוריות שיש שוקולד

חווית טעמים עשירה ומפנקת במיוחד
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 ביצה L (או 2 ביצים M)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס ריוויון
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה

לתערובת שוקולד:

  • 1 כף קקאו
  • 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור מראש ל-175 מעלות.
  • בקערה לשים את הביצים עם הסוכר ותמצית וניל, ונטרוף במטרפה למשך חצי דקה.
  • מוסיפים את השמן וריוויון ומערבבים, ואז מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, וסודה לשתייה, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לבסוף את המים ונערבב עד להטמעת כל החומרים יחד. נשפוך חצי מהכמות לתבנית אינגליג קייק משומנת.
  • מוסיפים ליתרה שיש בקערה את הקאאו והסוכר ומערבבים. שופכים במפוזר מעל התערובת הלבנה שבתבנית ונבצע ערבוב שיפוד 3 או 4 פעמים לקבלת מראה שיש.
  • נאפה כחצי שעה עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. להיזהר מאפיית יתר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגה דלת קלוריות

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגה דלת קלוריות זו? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגה דלת קלוריות – ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם ודף פייסבוק!

Similar Posts

23 Comments

    1. היי סיגל,
      אפשר לוותר עליה אך לקחת בחשבון שהעוגה תהיה פחות אוורירית.
      בהצלחה 🙂

      1. היי שרון, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

  1. תודה רבה (!) על מתכון עם ביצה אחת בלבד. מקווה לנסות בסופ"ש הבא. אשמח למתכונים נוספים עם ביצה 1, ללא ביצים, או עם תחליף לביצים.

      1. היי שרון, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

      2. אפשר להמיר כוס של ריוויון ב-1 כף מיץ לימון (או חומץ עדין אחר, כמו חומץ יין לבן) שמוזגים לכוס מדידה, שאליה מוסיפים גם חלב עד שמגיעים לקצה. מערבבים היטב וממתינים 5 דקות. במקום זה, ניתן לדלל 2/3 כוס יוגורט או שמנת חמוצה עם 1/3 כוס מים או חלב.

    1. אפשר להמיר כוס של ריוויון ב-1 כף מיץ לימון (או חומץ עדין אחר, כמו חומץ יין לבן) שמוזגים לכוס מדידה, שאליה מוסיפים גם חלב עד שמגיעים לקצה. מערבבים היטב וממתינים 5 דקות. במקום זה, ניתן לדלל 2/3 כוס יוגורט או שמנת חמוצה עם 1/3 כוס מים או חלב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?