בראוניז אלפחורס מדהימים ונדירים
מרקם חלומי עם חווית טעמים אגדית
מחפשים להרשים את כולם במעדן אגדי ומהמם שלא ישכחו בזמן הקרוב? אז מתכון זה חובה עליכם להכין!
קבלו מתכון לבראוניז אלפחורס מדהימים ונדירים המשלבים טעמים של תחתית אלפחורס חמאתית ופריכה עם בראוניז שוקולדיות ומושחתות המשודרגות בציפוי ריבת חלב משגע.
קינוח מפואר יש מן החלומות שתמיד מרשים את כל מי שאוכל בכל ביס מחדש. טעימה אחת ואף אחד לא יצליח להפסיק לזלול. תודה ענקית לענבל ששיתפה מתכון נדיר זה בקבוצתנו!
מתכון באדיבות: ענבל בן ברוך – ענבלוגה
ספר המתכונים שלענבל בן ברוך – ענבלוגה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית רינג או קפיץ גודל 20
המצרכים
לבסיס עוגיית אלפחורס:
- 50 גרם חמאה
- ¼ כוס אבקת סוכר (40 גר)
- 2 חלמונים
- ½ כוס דחוסה קורנפלור (70 גר)
- ⅓ כוס קמח (50 גר)
- ¼ כפית אבקת אפיה
- ⅓ כפית סודה לשתיה
- קמצוץ מלח
למלית בראוניז:
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר (עדיף 60% מוצקי קקאו)
- 1 כוס קוקוס (90 גרם)
- ¼ כוס קורנפלור (30 גרם)
- ¾ כוס סוכר חום
- 5 ביצים
- 1 ½ כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לציפוי ריבת חלב:
- 4 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי בצק עוגיית האלפחורס.
- בתבנית רינג - משמנים את הרינג. מרדדים על גבי נייר האפייה את הבצק וקורצים לגודל הרינג, את שאריות הבצק שנחתכו בצדדים נשים על גבי הבצק ומאחדים עם כף הפוכה.
- בתבנית קפיץ - משמנים את התבנית. מהדקים את הבצק לתחתית בצורה אחידה.
- להכנת בראוניז - ממיסים את החמאה ושוקולד במיקרו או על בן מארי.
- מוסיפים את הקוקוס והסוכר ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את הקורנפלור, תמצית הוניל וקורט המלח.
- שופכים על גבי תחתית בצק האלפחורס, ואופים כ-25 דקות עד שהבראוניז יציב וטיפה רוטט באמצע.
- שמים בשקית זילוף את ריבת החלב ומזלפים טיפות גדולות על גבי הבראוניז החם שיצא מהתנור. להיזהר לא להכוות.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקירור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון בראוניז זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: בראוניז אלפחורס – ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם ודף פייסבוק!
מה אפשר לשים במקום הקוקוס בבראוניז?
היי עופרי, – אפשר בד"כ להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום קוקוס בעוגות, אך הקוקוס חשוב בעוגה הזו ואחת המרכיבים העיקריים באלפחורס, אז היינו ממליצים ללכת על מתכון ברואני אחר אם רוצים בראוניז קלאסיים.
אני מאוד אוהבת את האפליקציה שלכם אבל בזמן האחרון היא לא נפתחת בכלל
אני מאוד מאוכזבת
אשמח מאודדדד אם הבעיה תטופל !!!!!!
היי מיכל, האפליקציה שלנו בתהליכי שיפוצים בשל מעבר לאתר חדש, אנו מתכננים השקה מסודרת לגרסא מחודשת ומשופרת ממש בחודשים הקרובים, ותהיי בין הראשונים לדעת! ממליצים לך בינתיים לעקוב בדף (https://www.facebook.com/matkonimmetukim), בקבוצה (https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/) וכמובן גם באתר למתכונים וטיפים חדשים יום יום (https://metukimil.co.il/) תודה ♥