עוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה במיוחד
חווית טעמים נדירה ועשירה
כל הטעם הזה בהכנה כל כך פשוטה? תכירו את עוגת האלפחורס הכי נדירה שתשדרג לכם את היום במתיקות ממכרת במיוחד!
קבלו מתכון לעוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה במיוחד, המורכבת משכבות בצק חמאתי ופריך בטירוף, המשתדך למלית ריבת חלב עשירה עם קצפת מנחמת, והמון קוקוס עסיסי מסביב.
עוגה מהממת ומדהימה במיוחד שתמיד תרשים את כל מי שטועם. ביס אחד יטשטש לכם את החושים!
מתכון באדיבות: אורית חדידה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 6 חלמונים
- 210 גרם קורנפלור (1 וחצי כוסות)
- 140 גרם קמח (כוס)
- ½ כפית אבקת אפייה
- קליפת לימון מגורדת
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
למלית:
- 1 קופסאת ריבת חלב
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- ¾ כוס חלב
- 2 כפות גדולות ריבת חלב
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה נעבד יחד את החמאה עם אבקת סוכר, ואז נוסיף את החלמונים אחד אחד.
- נוסיף גרידת לימון, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. נעבד עד לקבלת בצק אחיד.
- נחמם תנור ל-180 מעלות. נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח בקורנפלור ונקרוץ 2 עיגולים בצורה של גודל התבנית.
- נניח על תבנית עם נייר אפייה, ונאפה עד ל-10 דקות ולא יותר! בנתיים בשאר הבצק עושים עוגיות.
- העוגיות צריכות להיות תפוחות מעט, מכניסים אותם לאפייה של 5 דקות ולא יותר, עד שמתחילות להזהיב ולהיסדק קלות. הצבע שלהן צריך להיות בהיר.
- נצנן לחלוטין וניצור עוגיות סנדוויץ שנמלא ריבת חלב ונגלגל בקוקוס.
- להרכבת העוגה - נניח על תבנית עיגול אחד של בצק, נמרח עליו ריבת חלב, ועל הריבת חלב שכבת קצפת ואז שוב עיגול בצק, ואחרי זאת ריבת חלב ואז קצפת, גם מסביב לעוגה עצמה.
- ניתן לקשט עם עוגיות מעל או קוקוס או ריבת חלב, איך שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת אלפחורס זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
היי,
זה ניראה שגם בשכבה העליונה (של הסיומת יש עיגול בצק על כל העוגה) לא ניראה שהסיום הוא עם קצפת,
האם נכון?
היי רחלי,
הסיום הוא קצפת על שכבת הבצק העליונה וגם מסביב לעוגה.
בהצלחה 🙂
שלום, במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג? אני אלרגית!! האם ניתן להחליף בקורנפלור עם תמצית או סוכר וניל?
\
היי עלוית, את יכולה להחליף בקורנפלור ותמצית וניל אבל זה לא יוצא באמת כמו המקור.
היינו ממליצים להימנע מהכנת עוגות שכוללות שימוש באינסטנט בגלל שהוא מייצר מרקם מאוד מסוים.
בהצלחה!
נראת פצצה, אבל לא כתוב מה גודל הבנית
המתכון מתאים לתבנית 26 עגולה.