|

לחמניות חלב פרווה רכות וזהובות

מרקם חלומי וטעם מושלם
בהשראת: Moria GL
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לחמניות חלב

גם פרווה וגם טעימות בטירוף? תכירו את לחמניות החלב הנדירות שתמיד ישדרגו לכם את השבת בטעמים שלא שוכחים!

קבלו מתכון ללחמניות חלב פרווה שתמיד יוצאות מהממות, זהובות, ורכות בטירוף, עם מרקם חלומי טעם מושלם שנמס בפה.

לחמנ‎יות משגעות שהכי מתאימות לנמנעים שלא רוצים להתפשר על טעמים מענגים. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת מחדש!

מתכון באדיבות: Moria GL

ספר המתכונים של Moria GL

 

לחמניות חלב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות חלב

לחמניות חלב פרווה רכות וזהובות

מרקם חלומי וטעם מושלם
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: Moria GL

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח לחם
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 ביצים (L)
  • ½ כוס סוכר לבן
  • כוס שמן קנולה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח (לא גדושה מידי)
  • 2 כוסות חלב סויה (או רגיל פרה)

לפני אפייה:

  • 1 ביצה (להברשה טבעונית לערב בקערה 2 כפות שמן + כף סילאן + כפית מים)
  • 1 כפית מים
  • ½ כפית סילאן
  • 1 סקופ תמצית וניל (הפקק)

לעיטור:

  • שומשום לבן (או מה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • מעבדים את כל המצרכים במיקסר חוץ מהמלח, מכיוון שהמלח מעכב את ההתפחות של השמרים בבצק. לאחר שהבצק התאחד ונהיה בצק לבן ויפה, מוסיפים אז את המלח ומעבדים במיקסר לפחות 7-8 דקות.
  • משמנים מעט את הידיים ומוציאים את הבצק לשולחן, מעבדים את הבצק ואז יוצרים כדור ומניחים בקערה מעט משומנת בתרסיס שמן או מעט שמן. מתפיחים למשך שעה.
  • לאחר התפחה הופכים את הקערה, ומורידים את הבצק לשולחן העבודה. אין צורך לשמן/לקמח את השולחן, הבצק לא נדבק.
  • מחלקים את הבצק למספר חלקים ויוצרים כדור מכל חלק ואז מניחים בצד.
  • לאחר שיצרנו כדורים מתחילים עם הכדור הראשון שאיתו עבדנו, מרדדים אותו לאורך (לכיוון למעלה) ומגלגלים לגליל מלמטה כך שיוצא גליל קטן. במידה והבצק נדבק ברידוד אפשר לשמן ממש מעט את השולחן.
  • מניחים בתבנית מעט משומנת ומרופדת בנייר אפייה גם בצדדים.
  • לאחר שיצרנו את הצורה, מרססים מעט שמן מעל הלחמניות שלא יתייבשו, ואז מכסים במגבת או בנייר נצמד ומעליה במגבת. שמים להתפחה כחצי שעה עד לשעה, עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפחה מורחים ביצה עם כפית מים, סקופ תמצית וניל ו-1/2 כפית סילאן ומפזרים בנדיבות שומשום.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד הזהבת הלחמניות, בערך 20-25 דקות, בודקים מידי פעם.
  • לאחר הוצאת הלחמניות מכסים ישר במגבת לפחות 10-5 דקות ולא נוגעים, המגבת מונעת מהלחמניות מלהתייבש.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות ולחמם במיקרוגל/להפשיר כשרוצים לאכול
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות חלב

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון לחמניות זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לחמנ‎יות חלב פרווה – Moria GL

Similar Posts

4.50 from 8 votes (8 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements