| |

רולדות גבינה ואוכמניות משגעות

בצק חלומי עם מלית עשירה ומנחמת
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
רולדות גבינה

אין משגע יותר לשבת מרולדה מפנקת ומדהימה של גבינה עשירה שתחזיר לכם זכרונות ילדות אבודים עם כל ביס טעים!

קבלו מתכון לרולדות גבינה ואוכמניות משגעות בעטיפת בצק פריך וחלומי בצבע זהב מהמם, עם מלית גבינה עשירה ומנחמת עם המון אוכמניות מעולות.

קינוח מרשים ומדהים שהכי מושלם להכנה לאהובים. איך שלוקחים ביס ראשון מתחרטים שלא הכנתם כבר מקודם!

 

ספר המתכונים של מלי מאירוב

 

רולדות גבינה
צילום: יפה זערור

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא רולדות גבינה
צילום: מלי מאירוב
מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא רולדות גבינה
צילום: מלי מאירוב
רולדות גבינה

רולדות גבינה ואוכמניות משגעות

בצק חלומי עם מלית עשירה ומנחמת
ציון 4.15 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ¼ כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה (רכה)
  • כוס חלב
  • ¼ כפית מלח

מלית גבינה:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם (או כנען)
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • צימוקים/אוכמניות/דובדבנים. (אפשרי)

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

  • במיקסר או בקערה שמים 3 ורבע כוסות קמח עם כף שמרים יבשים ורבע כוס סוכר, ומערבבים ביחד.
  • מוסיפים 2 ביצים עם 100 גרם חמאה רכה ושליש כוס חלב וללוש ביד או במיקסר למשך 6 דקות
  • לאחר מכן מוסיפים רבע כפית מלח וללוש עוד 5 דקות, עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק. לא להיבהל זה מצויין. אם לא רך מוסיפים טיפונת חלב.
  • מפזרים חופן קמח בדפנות הקערה ומרימים אותו ועושים כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר למשך שעתיים או יותר. אפשר גם לילה.
  • מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מפזרים קמח על משטח ועל הבצק ומרדדים חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני שומרים במקרר עד העבודה בו.
  • מכינים את מלית הגבינה על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד.
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו. פותחים לצורה מלבנית על משטח מקומח.
  • שמים חצי מהמלית באמצע לאורך, ובצדדים חותכים פסים לרוחב. מקפלים וסוגרים משני הצדדים שתי וערב.
  • מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך שעה. לאחר מכן מורחים עם ביצה עם כפית חלב
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות 35 דקות אפיה, מוציאים כשהבצק זהוב ולא שחום
  • מכינים מי סוכר - חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל 6 דקות על הגז ומברישים את הגביניות שיוצאות מהתנור.

הערות וטיפים

 
חדשים במטבח? לא סגורים איך מכינים את הצורה? קבלו סרטון שבטח יעזור:
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא רולדות גבינה
צילום: מלי מאירוב

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכונים לשבועות: רולדות גבינה שאפשר להקפיא

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: רולדות גבינה – יפה זערור

Similar Posts

4 Comments

    1. היי לירון!
      אז קודם כל, המלית אינה נוזלית אלא די מגובשת מפני שאינה עשויה רק מגבינה.
      דבר נוסף, הבצק יוצא יחסית קשה מהקירור הארוך, מה שעוזר לשמור עליו ועל המלית מפני התפרקות או נזילה.
      בהצלחה 🙂

  1. נראה טוב חבל שההסבר לא מדויק. כתוב שמחלקים את הבצק לשלושה חלקים ואחר כך מדברים במונחי חצי בצק. כמו כן ההסבר של המילוי. ממלאים לאורך באמצע ואז מקפלים את הצדדים ואז שוב ממלאים? איפה בדיוק?

    1. היי ריקי, את הבצק מחלקים לשני חלקים, עמך הסליחה. הבהרנו את שלבי ההכנה, והוספנו כמה תמונות וסרטון להכנת הצורה. מקווים שעזרנו, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?