| |

עוגת שמרים מדהימה ללא ביצים

טעם מושלם ברכות מופלאה
בהשראת: Moria GL
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
עוגת שמרים

לכולנו מגיע ליהנות מעוגה משגעת של שמרים. לכן סידרנו לכם את המתכון המושלם שיפנק אתכם בטעם המענג של שמרים בווריאציה טבעונית מושלמת.

קבלו מתכון לעוגת שמרים מדהימה שמכינים ללא ביצים בבצק, שהכי מתאימה לאלרגים/טבעונים/ונמנעים, ברכות מפתיעה בלי תוספות של דברים מיותרים.

עוגה נדירה מבצק חלומי שלא מתפשרת על הטעם בכלל, עם חווית אכילה עשירה ומענגת שתמיד משאירה אתכם מכורים לעוד ביס!

מתכון באדיבות: Moria GL

ספר המתכונים של Moria GL

 

עוגת שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים

עוגת שמרים מדהימה ללא ביצים

טעם מושלם ברכות מופלאה
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: Moria GL

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

מצרכים ל-2 עוגות

  • 1/2 קילו קמח לבן/כוסמין לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כפית תמצית וניל
  • 1 1/4 כוסות מים

למילוי:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס קקאו
  • כפית קינמון (לא גדושה)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל

הברשה לפני אפייה:

  • 2 כפות שמן+כף סילאן+כפית מים (או ביצה)

סירופ לאחר האפייה:

  • מעט מים רותחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מומלץ לעשות את הבצק ידני ולא במיקסר. ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד היטב, ומעבדים ביד בשולחן העבודה. מעט מפזרים קמח בכל פעם שמרגישים שזה מעט דביק, עד למקסימום של 4 כפות.
  • אם מכינים במיקסר אין צורך להוסיף, אם תרגישו שיש צורך תוסיפו בהדרגה כף או 2 כפות.
  • לאחר הלישה הבצק יהיה דביק אז מוציאים את הבצק ומפזרים מעט קמח מעליו ובצדדים ויוצרים כדור ומכניסים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי.
  • לאחר התפחה מפזרים מעט קמח, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים. שמים לב שהבצק לא נדבק לשולחן לכן מקפידים להזיז מעט את הבצק כשאתם מרדדים.
  • מורחים מהמילוי (שמערבבים יחד) על הבצק בנדיבות, חותכים באמצע ורק אז מגלגלים לרולדה.
  • לאחר הגלגול עושים בורג ומעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) אפייה ונותנים התפחה של 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 100 מעלות. אפשר גם להדליק תנור על 100 מעלות ולפתוח מעט את דלת התנור.
  • לאחר מכן מחממים תנור על 180 מעלות על טורבו, מורחים ביצה או תערובת השמן, סילאן ומים, ואופים עד להשחמה בערך 20 דקות.
  • לאחר הוצאת העוגות מורחים מי סוכר ישירות על הבצק. חובה לכסות לפחות ל-5-10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שמרים זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שמרים – Moria GL

Similar Posts

8 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements