|

מרק ירקות עשיר מנחם וטעים ברמות

לגרות את כל המשפחה בריחות מטריפים עם חווית טעמים מענגת שכולם מחסלים!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
מרק עוף עם ירקות, מרק ירקות מתכון

מרק ירקות עשיר עם קציצות עוף, מרק קלאסי שאי אפשר לעבור חורף בלי לאכול ממנו לפחות פעם אחת!

מי לא אוהב מרק ירקות? אצלנו המרק הזה הוא כוכב החורף; יש בו שלל ירקות מכל הסוגים והצבעים וכמובן, עוף שמעשיר את הטעם. זה אחד המרקים המזינים שיש ומומלץ לאכול ממנו לשמירה על חוסן הגוף.

אז קבלו מתכון למרק ירקות משגע, שמכינים בלי מאמץ ותמיד יוצא משגע! כל כך טעים שהילדים שלי מחכים שאכין את המרק הזה בכל פעם מחדש! טעים, מזין, מפנק ולא צריך שום דבר נוסף. נו, טוב, אולי שקדי מרק או קרוטונים.

 

ספר המתכונים של אילנה לוי

 

מתכון למרק ירקות
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: מרק עשיר

  • אין מאכל יותר נוסטלגי ויותר מפנק מאשר מרק עוף עם ירקות!
  • מרק ירקות מתכון עשיר בוויטמינים ובערכים תזונתיים המסייעים בחוסן הגוף!
  • מתכון קל ביותר להכנה, שתמיד יוצא מוצלח וטעים!
  • מושלם להגשה בארוחות צהריים בתור מנה ראשונה וגם עיקרית!

 

שורה תחתונה: אין מרק שמשרה תחושה נינוחה ומנחמת של בית, כמו מרק ירקות עשיר עם עוף!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מרק עוף עם ירקות, מרק ירקות מתכון

מרק ירקות עשיר מנחם וטעים ברמות

לגרות את כל המשפחה בריחות מטריפים עם חווית טעמים מענגת שכולם מחסלים!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

למרק:

  • שמן (מעט)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 6 גזרים (חתוכים לקוביות)
  • 3 קישואים (חתוכים לקוביות)
  • 3 תפוחי אדמה (חתוכים לקוביות)
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 כף אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • טוחנים את החזה עוף ביחד עם חופן פטרוזיליה ובצל אחד.
  • מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב.
  • מכינים קציצות בידיים רטובות. הקציצות רכות ואם מניחים על מגש הן ישתטחו לכן כדאי להכין קציצה וישר להכניס לסיר עם מים רותחים ואז מבשלים כמה דקות עד שצפים. מעבירים למגש.

להכנת המרק:

  • בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
  • מוסיפים קוביות מ-6 גזרים, 3 קישואים, 3 תפוחי אדמה, 3 גבעולי סלרי וחופן כוסברה קצוצה.
  • ממלאים במים מהסיר שבושלו בו הקציצות, ומוסיפים מים רותחים אם חסר.
  • מתבלים בכף אבקת מרק, מלח לפי הטעם, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס.
  • כשהמרק רותח , מוסיפים את קציצות חזה העוף שהכנו. מבשלים כשעה על להבה נמוכה.
  • מגישים עם אורז. למרק אפשר גם להוסיף כמה קובה אורז שמבשלים אותם עם חיטה חמין לשבת או במרק עם סלק אדום וסלק ירוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מרק ירקות עשיר
צילום: אילנה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?