עוגות שוקולד | עוגות | שחיתות
עוגת קרם שוקולד מרשימה עם טוויסט
חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
מחפשים להרשים את כל המשפחה בעוגה מפנקת ומושחתת שתמיד משאירה את כולם המומים? אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת קרם שוקולד מרשימה ונדירה בשכבות דאבל מוס מענגות עם טוויסט חדשני של כדורי פררו רושה המשדרגות את העוגה ברמות.
עוגה מפוארת ומדהימה עם חווית טעמים כל כך עשירה ומענגת שתתחרטו שלא הכנתם קודם. שווה כל שנייה של הכנה!
מתכון באדיבות: רויטל זניש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ
המצרכים
לקרם שוקולד מריר:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
- 200 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
- 1 כף קפה (מגורען)
- קורט מלח
לקרם שוקולד לבן:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
- 200 גרם שוקולד לבן (קצוץ)
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
לעוגת כדורי שוקולד:
- 300 גרם ביסקוויטים
- 200 גרם שוקולד מריר (קצוץ)
- 160 מ"ל חלב (⅔ כוס)
- 80 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 15 גרם קקאו (מנופה - כף שטוחה וחצי)
- קורט מלח
לציפוי העוגה:
- 120 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% (½ כוס)
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
לשים לב שהעוגה דורשת הכנה מראש - את הבסיס לקרמים יש לקרר 5 - 6 שעות או יותר לפני ההקצפה. מסייע בייצוב הקרמים.
- להכנת קרם שוקולד מריר - נמיס במיקרוגל ¾ כוס ( 180 מ"ל) מכמות השמנת להקצפה יחד עם שוקולד מריר קצוץ, קפה מגורען וקורט מלח ונערבב לתערובת חלקה. נכסה ונעביר לקירור למשך 5-6 שעות, רצוי כל הלילה..
- לקרם שוקולד לבן - נמיס במיקרוגל בקערה נפרדת את ¾ כוס (180 מ"ל) מכמות השמנת להקצפה יחד עם שוקולד לבן קצוץ, חמאה, תמצית וניל וקורט מלח ונערבב לתערובת חלקה. נכסה ונעביר לקירור למשך 5-6 שעות ורצוי כל הלילה.
- לעוגת כדורי שוקולד - נכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון, נקשור את השקית ונרסק את הביסקוויטים בעזרת מערוך לפירורים גסים.
- מקפידים לא לרסק אותם יתר על המידה על מנת שישארו חתיכות יפות של ביסקוויט בתחתית העוגה.
- נעביר את שברי ביסקוויטים לקערה בינונית או גדולה.
- בקערה אחרת חסין למיקרוגל או על בין מארי, שמים את השוקולד המריר עם חלב וחמאה, ונוסיף תמצית וניל, קקאו מנופה וקורט מלח. נערבב לתערובת חלקה, נצנן מעט.
- נשפוך על הביסקוויטים אשר בקערה ונערבב.
- נשטח את התערובת בתחתית תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפיה ודפנות מרופדות בשקף. נכסה ונשמור במקרר עד להרכבה.
- להרכבת העוגה - נעביר את הקרם שוקולד המריר הקר לקערת המיקסר החשמלי עם וו הקצפה, ונקציף קצרות עד שהקרם מתרכך מעט. לאחר מכן נוסיף בהדרגה את יתרת הכוס ושליש ( 320 מ"ל ) שמנת להקצפה ונקציף היטב עד לקבלת קרם יציב.
- נשטח את הקרם על תחתית כדורי השוקולד.
- ופה הטוויסט החדש - נסדר על הקרם בדפנות של העוגה נצמיד בשקף חצאי פררו רושה (לא חובה אך משדרג את העוגה בנראות שלה
- נשטוף ונייבש את קערת המערבל ואת וו ההקצפה, ונעביר את קרם שוקולד הלבן הקר ונקציף קצרות כך שהקרם מתרכך.
- נוסיף בהדרגה את את יתרת כוס ושליש ( 320 מ"ל ) שמנת להקצפה ואת האינסטנט פודינג ונקציף היטב עד לקבלת קרם יציב.
- נשטח את הקרם הלבן על הקרם השוקולד המריר. נעביר את העוגה להקפאה במשך הלילה.
- לציפוי העוגה - בסיר קטן או במיקרוגל נמיס את חומרי הציפוי ונערבב לתערובת חלקה.
- נוסיף כפית שמן קנולה כדי לקבל ברק, ונצנן מעט.
- נסיר את העוגה הקפואה מהתבנית, נקלף את השקף ולצקת את הציפוי מעל כך שיטפטף מעט מהצדדים.
- נפשיר את העוגה במקרר למשך כ - 5 שעות ואז מגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת קרם זו? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!