כרוב ערבי ממולא בטעם מושלם
בעטיפה רכה ועסיסית ומילוי מושלם

מחפשים להשאיר את כולם המומים עם ארוחה עיקרית טעימה משביעה? הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון לכרוב ממולא ערבי נדיר וייחודי שתמיד מפתיע את כולם בעטיפה הרכה ועסיסית שלו, ותמיד מפנק במילוי באורז משגע עם המון ירק מרענן.
מנה מסורתית ומדהימה המפנקת את כל המשפחה בחווית טעמים עשירה שפשוט חובה לנסות. יבקשו אותה ורק אותה שוב ושוב!
מתכון באדיבות: יעל אליאב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 1 כרוב ערבי
למילוי:
- 3 כוסות אורז (עגול)
- סלרי (קצוץ דק)
- פטרוזיליה (קצוצה)
- 3 עגבניות (קלופות קצוצות דק)
- 3 בצלים (קצוץ)
- מלח
- פלפל
- לימון
לרוטב:
- 2 כוסות מים חמים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח ופלפל (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מקפיאים את הכרוב לפני הכנה למשל פחות 24 שעות.
- מוציאים את הכרוב מהקפאה ומפשירים עד שנהיה רך ומופשר. לאחר מכן מפרקים את העלים אחד אחד ושוטפים.
- להכנת המילוי - משרים את האורז הקצת מים חמים ואז מסננים.
- מוסיפים סלרי קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קלופות וקצוצות דק, והבצלים מטוגנים עם השמן.
- מתבלים במלח, פלפל, לימון, ומערבבים לאיחוד.
- ממלאים את העלים ומסדרים יפה בסיר.
- מכינים רוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים לרוטב ביחד לאחידות, ושופכים מעל בסיר באופן אחיד.
- מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים בערך 50 דקות עד לריכוך.
הערות וטיפים
תמונות אופן הכנה:
הערה: ניתן להניח בסיר כמו בתמונה מעל מצע בצל וסלרי כשהסגירה כלפי מטה.. בהצלחה!





נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: כרוב ממולא
את לא מרתיחה את הכרוב לפני המילוי? לא. |
מה חושבים על: כרוב ממולא

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
יצא שוס ממש טעים
היי חנה,
מעולה! שמחים שנהנית מהכרוב, ואת מוזמנת גם להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
ניסיתי כמה מתכונים, זה המתכון שכולם אהבו, חיסלו וביקשו שאכין שוב מתכון מעולה
היי מורן,
איזה יופי!! נשמח לראות איך יצא בקבוצה 🙂
האם אפשר להקפיא ואם כן אז איך מבושל או לפני בישול תודה
היי שרית,
אפשר בהחלט להקפיא ואנחנו ממליצים לפני בישול אבל זה בסדר גמור גם אחרי.
בהצלחה 🙂
מתכון נמצח
היי חנה,
שמחים מאוד שאהבת את המתכון של הכרוב הממולא 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו אם אינך חברה בה עדיין!
מה זה כרוב ערבי? האם אפשר עם כרוב רגיל?
אהלן ריקי 🙂
כרוב ערבי הוא המלפוף המוכר והידוע. זה כרוב גדול ופחוס עם עלים בהירים ועדינים למראה, מתאים במיוחד למילוי!
אפשר למצוא אותו בשווקים ביישובים ערביים ולפעמים גם אצל ירקנים גדולים.
אפשר כמובן להכין עם כרוב רגיל, אבל כרוב ערבי עדיף אם את יכולה להשיג.
בהצלחה!
במילוי רשום לימון. הכוונה למיץ מלימון אחד?
היי יערה!
אכן כן 🙂
הכנתי את הכרוב לפני שראיתי את המתכון לפי מתכון של אמא שלי שזה בדיוק אותו דבר רק בלי הסלרי והפטרוזיליה וזה יצא מעולה!
בפעם הבאה אני אנסה גם עם הירק
זה צריך להיות מעניין
אגב
את העלים שנקרעו ואת העלים הפנימיים הקטנים מאוד ואת הליבה של הכרוב, קיצצתי וריפדתי את תחתית הסיר מתחת לממולאים בחצי מהכמות וחצי מהכמות פיזרתי מעל הממולאים
רעיון מקסים תודה על השיתוף אלחנן!
כמה זמן לבשל? בתמונה זה על מצע של סלרי.???????
מבשלים כ 50 דקות עד לריכוך, וניתן להניח בסיר כמו בתמונה מעל מצע בצל וסלרי כשהסגירה כלפי מטה.. בהצלחה!
כמה זמן זה צריך להיות על הגז?
והאם אפשר חהניח על פלטה ללילה?
50 דקות עד שמתרכך. ואפשר לחמם תנור ל-100 מעלות. לפני שמכניסים את הסיר לתנור לעטוף את פתחו בנייר אלומינים ולכסות במכסה כך שהסיר יהיה לגמרי אטום . לאפותה לילה שלם בתנור, כמו חמין. חשוב לוודא לפני שהולכים לישון שיש בסיר נוזלים.
באופן ההכנה של הכרוב הממולא.
מה קורה אחרי סעיף 7 ?? . אין המשך להאופו ההכנה .
הטעות תוקנה והמתכון סודר נא להתרשם שוב תודה.
המתכון לא מסתיים בצורה ברורה. למשל
1) אין כמויות לרוטב
2) מערבבים את חומרי הרוטב ומה עושים איתם?
3) שמים בסיר ומה ?
היי, הכמויות עודכנו נא לבדוק את המתכון שוב תודה.