מרק קובה דלעת מנחם
חווית טעמים עשירה ומפנקת!
לא מעבירים שבת בלי מרק מפנק ומנחם המחמם לכל המשפחה את הלב עם טעמים עשירים שאי אפשר להפסיק לאכול!
קבלו מתכון למרק קובה דלעת מענג המשלב טעמים של קובות רכות מלאות בבשר עסיסי וטעים, עם דלעת וכרפס מרעננים ומעשירים.
מרק מושלם בחווית טעמים רחבה עם חמצמצות קלה עטופה במתיקות של הדלעת. ביס אחד ואתם מכורים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: כרמית דהאן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לקובות:
- 1 כוס סולת
- 1 כף שמן
- מעט מלח
- ½ כוס מים (בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע)
למלית:
- 250 גרם בשר בקר טחון
- כרפס קצוץ
- ב בצל מגורר
- מלח
- פלפל שחור
- מעט בהרט
למרק:
- 1 בצל (גדול)
- 1 עגבניה
- 700 גרם דלעת (קוביות )
- 1 כרפס קצוץ
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 כפות סילאן
- 1 כף סוכר
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים לקובות ואז מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך. מניחים בצד למשך 10-15 דקות.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד, ואז נרטיב את הידיים וניקח מעט מהבצק ונשטח על כף היד. נמלא בבשר ואז סוגרים ומגלגלים.
- עוברים למרק - נקצוץ בצל אחד גדול ונטגן אותו עם מעט שמן.
- נקצוץ עגבניה ונוסיף לסיר ואז מוסיפים מים ונביא לרתיחה.
- נוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ונתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. נבדוק תיבול ונתקן אם צריך.
- ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות. נוסיף את הקובות, נכסה ונבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק קובה זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
י צא מושלם
ממליצה לטגן את המילית
היי ספי,
שמחים מאוד שאהבת ותודה רבה על הטיפ!
היי, 1 כוס סולת,כמות קטנה מדי,הייתי רוצה להכין בסיר גדול, חצי קג סולת.מהו יחס המים והזמן הבצק? וכמות הבשר?
לעשות כמויות כפול 2 וחצי.
הקובה טעימה בטירוף אבל הבשר יוצא כמו קציצה.
האם ככה צריך להיות? כי כאלה שמטגנות את הבשר וזהה מתפזר על כל הבצק
כשהבשר לא מטוגן הוא נשאר כמו קציצה
אם את רוצה את הבשר מפורר
תטגני לפני כן את הבשר עם מעט שמן ובצל
ותקראי היטב במקרר כי השומן פותח את הבצק ואז לא נוח לעבוד איתו
לכן חשוב שהבשר המטוגן יקורר במקרר
בהצלחה
תודה על הטיפים ועל המתכון האליפות כרמית!
מה הכמות של אבקת מרק?
היי שולי, כף אחת תספיק.
מי שם א.מרק ופפריקה ????? אווויווו
היי גילי,
יש הרבה סוגים וסגנונות, אפשר תמיד לא לשים אם לא אוהבים 🙂
כמה מים בדיוק? אני לא יודעת כמה לשים ואיך הבצק אמור להרגיש
היי ליטל, להוסיף בהדרגה את המים עד שהבצק נהיה גמיש למגע, כשליש עד חצי כוס מים.
אפשר בלי הבשר טחון ?
אפשר להכין בלי הבשר, בבקשה מתכון דומה שיכוון אותך. בקישור
קל פשוט וטעייום.