עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה
מראה מהמם עם טעם עשיר ומושלם
מתים על עוגות גבינה? גם אנחנו! סידרנו לכם את המתכון הכי מוצלח לעוגת הגבינה הכי מושלמת שיש שתגרום לכם להתאהב מחדש!
קבלו מתכון לעוגת גבינה גבוהה ורכה בטירוף שתמיד מצליחה בגדול עם מרקם גבינתי מנחם, וטעמי גבינה עשירים ומדויקים.
עוגה מהממת וחגיגית במיוחד שתמיד מצליחה להרשים בכל ביס מחדש. השאלה היא עם יופי טבעי שכזה, לקשט או לא לקשט?!
מתכון באדיבות: אהובה ניזרי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
סיר ג'חנון 24 או 26 או 28
המצרכים
- 7 ביצים (L)
- 1 ½ כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 750 גרם גבינה לבנה (סקי 5%)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (גדושות)
- 3 כפות קמח (גדושות)
- 3 כפות קורנפלור (גדושות)
אופן ההכנה
- קודם מחממים תנור על 200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ואז מוסיפים בהדרגה את 1 ½ כוסות הסוכר עם הסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה
- בקערה נפרדת גדולה מניחים את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים ידנית במטרפה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
- מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נמנעים מפיצוצים בזמן האפייה
- משמנים תבנית 26 או סיר ג'חנון במרגרינה או חמאה, ומוזגים את התערובת.
- מניחים את התבנית בשיש, מנערים קלות ומכניסים לאפייה רגילה ל-15 דקות ראשונות ב-200 מעלות. לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים למשך עוד 45 דקות.
- בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה.
- לאחר שמוציאים מהתנור מחכים רבע שעה ואז אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר.
- אם אופים בסיר פלא, משמנים היטב את סיר הפלא ומרפדים עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, משמנים גם מעט את הנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
קערה עם המים נשארת בתחתית התנור במהלך 15 דק הראשונות או עד סיום האפיה? עד סיום האפייה. |
איך מקפידים שהעוגה לא נפתחת מלמעלה? לפני אפיה את צריכה לנער את התבנית ולהטיח את התבנית קלות בשיש על מנת להוציא אוויר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקור: עוגת גבינה – Anna Ahundova
היי במה אפשר להחליף את הקמח ?
רוצה להכין לפסח
תודה לך
היי מיכל,
אפשר להשתמש בקמח מצה, קמח שקדים או קמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה!
עוגה פצצה
היי רבקה,
מעולה! את מוזמנת גם לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
היי, 3 כפות קמח רגיל או קמח תופח ?
היי אמיר,
קמח רגיל. בהצלחה!
ווואוו
אני הכנתי תעוגה הזאת כל כך הרבה פעמים וכל פעם מחדש כולם מתלהבים ולא מבינים אך יוצא לי כזה גבוהה וטעיםם
תודה על המתכון
עוגה מושלמתתת
היי מירב,
כיף גדול לדעת שנהנית ככה מהעוגה!
ניסיתי מלא עוגות גבינה וזה לא היה ואוו אבל אחד הטעימים פשוט מושלם אחלה מתכון תודה
היי מיכל,
שמחים מאוד שנהנית ממנה!! את מוזמנת להראות לנו גם איך היא יצאה בקבוצה 🙂
עשינו את העוגה פעמיים
בפעם הראשונה הוצאנו את העוגה ונשפכו הרבה מים הכנסנו שוב לתור העוגה אומנם נפלה אך יצאה סביר
בפעם השניה אפינו מלא זמן אמנם לא נשפכו מים אבל עדיין יצא מרקם רך של כ"כ מתאים לעוגה
די מאכזב……..
היי נועם,
מתנצלים על הנסיונות שלא צלחו כפי שרציתם.
טיפים לפעם הבאה: אפשר להוסיף עוד אינסטנט פודינג כדי שהיא תתייצב טוב יותר, וכן לאפות למשך זמן רב יותר (באותה טמפרטורה או בטמפרטורה נמוכה יותר, כמו 140 מעלות).
נשמח לעדכון וחג שמח!
היי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על השמנת החמוצה?
היי שנהב,
אכן כן, בהצלחה!
המון תודה על המתכון🙏
יצאה עוגת גבינה מושלמת👌😋
היי רוחמה,
שמחים מאוד לשמוע שנהנית מהעוגה!
מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂