שחיתות | עוגות | עוגות שוקולד | קינוחים
עוגת קרמבו קלאסית קלה וטעימה
חווית טעמים עשירה במרקם מושלם
אין עוגה מענגת יותר לשבת מעוגת קרמבו מושלמת שתמיד נראית כמו השקעה גדולה אבל מוכנה בכלום עבודה!
קבלו מתכון לעוגת קרמבו, שהיא בעצם העוגה הכי קלה וטעימה שיש, המשלבת טעמים של תחתית טורט שוקולד פריכה בעדינות, עם מלית קרם וניל עשיר ומנחם, וציפוי שוקולד מושחת ביותר.
רוצים להכין את העוגה המפוארת והמדהימה שתמיד מרשימה את כל מי שבסביבה במראה המהמם שלה, ומפנקת אותם בחווית טעמים שתשאיר אותם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: נטלי פלייש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 24
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לטורט שוקולד :
- 200 גרם שוקולד מריר
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 6 ביצים (בטמפרטורת החדר - חשוב מאוד)
- ½ כוס סוכר
לקרם וניל:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- ¼ כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל (צרפתי עדיף ברור)
- 2 גביעים שמנת חמוצה (15%)
לציפוי שוקולד:
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 1 כפית שטוחה קפה נמס
- 150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש.
- מקציפים 6 ביצים במהירות גבוהה תוך שילוב חצי כוס סוכר בהדרגה למשך 10-12 דקות עד שהופך לקצף די יציב נוסע טיפה.
- בזמן שהביצים מוקצפות, בקערת זכוכית נשים 2 חבילות של 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות וחצי מיכל שמנת מתוקה למשך 2 דקות במיקרוגל ומערבבים ממש טוב לגנאש חלק.
- שופכים הכל לתוך הביצים ומקפלים בתנועות סיבוביות בלבד עד שיתקבל מרקם אוורירי בצבע חום בהיר דומה למוס
- מרססים תבנית קפיצית בספריי שמן ושופכים את הכל לתוך התבנית. נותנים 3 דפיקות לצמצם בועות ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות.
- בתנור העוגה עולה וכשהיא יוצאת מהתנור היא שוקעת וזו המטרה כי היא הבסיס.
- בזמן שהעוגה בתנור נכין את הקרם - במיקסר נשים 2 מיכלים שמנת מתוקה ואת הפודינג עם השמנת החמוצה ונתחיל לערבב במהירות נמוכה עד שהכל נוזלי בלי אבקות, לאחר מכן מוסיפים רבע כוס סוכר בהדרגה ומגבירים מהירות עד הסוף
- מקציפים למשך 10 דקות. לא לדאוג שהקצפת קצת נוסעת בהתחלה, תוך 10 דקות הפודינג עושה את העבודה והיא מתייצבת לחלוטין.
- בקערת זכוכית נשים חצי מיכל שמנת מתוקה (שנשאר מהטורט) עם חבילה וחצי שוקולד חלב וכפית קפה נמס ומכניסים למיקרוגל למשך 2 דקות. מערבבים טוב טוב ומקררים את השוקולד באופן מוחלט.
- כשהעוגה שוקעת נשפוך את הקצפת וניישר לפלטה ישרה ממש עם מרית.
- כשהשוקולד קר נשפוך אותו על הקצפת וניתן לו לנסוע על כל העוגה (לא למרוח)! שיתפשט לבד על כל העוגה. אם השוקולד יהיה חם הוא ימיס את הקצפת ויעשה בלאגן.
- מקררים טוב טוב ושמים למשך 3 שעות לפחות במקרר.
- בעזרת סכין חדה גדולה במים רותחים, מעבירים מסביב לעוגה כדי לשחרר את העוגה מהמסגרת ופותחים את הקליפס. (זה משתחרר בקלות עם סכין טבולה במים רותחים).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו
אין קמח בטורט? נכון אין צורך. |
השתמשת בשקף מסביב לעוגה? לא. |
מה חושבים על: עוגת קרמבו
הכנתם את העוגה? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת קרמבו – נטלי פלייש
ערב טוב, יש לי רק 1.5 שמנת זה קריטי? אפשר להוסיף מעט גבינת שמנת במקום חצי שמנת?
לא קריטי אפשר בהחלט
מעונינת להצטרף לקבוצת הווטצאפ של מתכונים
בבקשה רוני, מוזמנת לשלוח את קישור ההצטרפות גם לכל החברות >>> https://chat.whatsapp.com/FhU2MymoMeX5GoTiHMTh2z
האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במשהו אחר?
אפשר להכין קרם וניל דומה ממתכון אחר:
2 שמנת מתוקה
▢2 אינסטנט פודינג וניל
▢1 כוס חלב
▢1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
▢גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי (250 גרם)
מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה עם 2 אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב, לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים בתנועות קיפול גביע גבינה וגביע גבינת שמנת נפוליאון, ואז מורחים על העוגה.
בהצלחה!
האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה ואיך?
לפרווה להמיר לשמנת צמחית במקום השמנת המתוקה ולוותר על השמנת החמוצה.
לא כתוב לכמה מעלות לחמם תנור ולאיזה מצב
לאפות במצב רגיל לא טורבו (פס עליון פס תחתון) על 170 מעלות למשך רבע שעה או עד שהעוגה מוכנה..