Advertisements
|

עוגת לימון אוורירית בטעם מעודן ומפנק

עסיסיות ולחות משגעת עם טעם מושלם
בהשראת: יפה זערור
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
עוגת לימון אוורירית
Advertisements

עוגת הלימון הכי מושלמת שאי פעם תראו באה לקשט לכם את המטבח בריחניות מגרה וטעמים שיא התענוג!

קבלו מתכון לעוגת לימון אוורירית ומהממת המתקבלת בעסיסיות ולחות משגעת, עם טעם מעודן, חמצמץ ומפנק.

עוגה קלילה ומאוד פשוטה להכנה שהכי מתאימה לרגעים האלה שבהם החיים זורקים לכם לימונים. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: יפה זערור

ספר המתכונים של יפה זערור

 

עוגת לימון אוורירית

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת לימון אוורירית

עוגת לימון אוורירית בטעם מעודן ומפנק

עסיסיות ולחות משגעת עם טעם מושלם
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה זערור
Advertisements

המצרכים

  • 6 ביצים L (בטמפ' חדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¼ כוס שמן
  • 2 לימונים (לסחוט בכוס חד"פ קרה ולהוסיף מים עד לכוס מלאה)
  • 1 כוס קמח
Advertisements

אופן ההכנה

  • מכינים את כל המרכיבים על השיש לפני שמתחילים.
  • מפרידים את הביצים ומקציפים 6 חלבונים לכמה שניות, ורק אז מוסיפים כוס סוכר עד לקציפה קשה.
  • מנמיכים מהירות המקיסר למינימום. מערבבים יחד את החלמונים על שקית אבקת אפייה, ואז מוסיפים לאט לאט לקציפת הביצים.
  • מוסיפים לאט את הסוכר וניל, ואז מוסיפים בכמה פעימות את השמן, ומיץ לימונים.
  • לבסוף מוסיפים כוס קמח בכמה פעמיות.
  • שופכים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 45-60 דקות, תלוי בתנור.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


מה חושבים על: עוגת לימון

עוגת לימון אוורירית
מירי קנטור: "תודה יצא מושלם!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:  עוגת לימון – יפה זערור

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

  1. 5 stars
    יופי של עוגה. בעלי ביקש עוגת לימון ליום הולדתו ומצאתי את המתכון הזה. הוספתי למיץ הלימון גם גרידה מהלימונים שסחטתי והטעם – תענוג. היא באמת אוורירית מאוד אם כי לא גבוהה כמו בתמונה אבל לנו העיקר הוא הטעם והמרקם בין כה.

    מסכימה עם הקריאה לזנוח את החד-פעמי ופשוט לתת את המידות במ"ל כשלא מדובר בכוס שלמה כדי שאפשר יהיה להשתמש בכוס מדידה.

    תודה רבה על המתכון. אני שומרת אותו לשמושים עתידיים!

    1. היי מיכל! תודה על התגובה החשובה שלך 🙂
      שמחים מאוד שיצא לך טוב, והרעיון שלך עם גרידת הלימון פשוט מושלם.

      לגבי המידות – את צודקת לחלוטין, ואנחנו ניקח את זה לתשומת ליבנו!

      בלי קשר, מוזמנת להעלות תמונות של העוגה לפוסט של המתכון בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

  2. תפסיקו לתת כמויות בכוסות חד פעמיות. יש כוסות מדידה שזה תפקידן. למדוד. כוסות חד פעמיות מזהמות את כדור הארץ שלנו.
    בבקשה תפסיקו ותפיצו.

    1. היי אלה, אנו גם מעריכים את חשיבות השמירה על הסביבה וממליצים לגולשינו להשתמש בכלי מידה קבועים, אך למטרת הדיוק אנו משתפים את הכלי המקורי שבו השתמשה בעלת המתכון בהכנתו. כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements