לחם של מרקו - לחם ללא לישה

רכות מפתיעה עם טעם מענג
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לחם של מרקו - לחם ללא לישה

מי מאיתנו לא חלם בילדות על לחם מושלם כמו של מרקו ולא הפסיק לדמיין את הטעם? עכשיו אפשר כבר להפסיק לחלום ולהתחיל לטעום!

קבלו מתכון ללחם של מרקו – לחם מושלם ללא לישה טעים ובריא שמכינים ללא ביצים ושמן, ובתמורה נהנים מחווית טעמים שאינה מן העולם הזה.

לחם מושלם ברכות מפתיעה לצד מרקם חלומי עם אווריריות משגעת, והכי חשוב טעם כל כך נדיר שלא תצליחו להפסיק לאכול!

מתכון באדיבות: פרח גבסו 

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

רכות מפתיעה עם טעם מענג
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח כהה כפרי שטיבל (אפשר להכין מכל סוגי הקמחים רק כמות המים משתנה, אפשר קמח רגיל)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים מהברז (לקמח רגיל או כוסמין לבן 2 וחצי כוסות)
  • 2 כוסות קמח (לאחר ההתפחה כדי לרדד את הבצק)

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את כל המצרכים עם כף מעץ ללא צורך בלישה.
  • נעטוף את הקערה בשקית גופיה, נחורר חור קטן ונניח על השיש ללילה.
  • למחרת נקמח היטב משטח עבודה, ונחלק את הבצק ל-8 חלקים
  • כל חלק נרדד עם כריות האצבעות לעיגול ונגלגל לצורת בגט (עובדים רק עם קמח והרבה).
  • נניח להתפחה של 40 דקות.
  • אחרי ההתפחה נפזר בנדיבות קמח על הבצק ונחרוץ עם סכין יפנית או סכין חדה לאורך הבצק.
  • נחמם תנור על 230 מעלות טורבו ונאפה לעשרים דקות או עד להשחמה יפה.
  • הלחם נשאר טרי גם יום למחרת ללא צורך בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם של מרקו - לחם ללא לישה


שאלות נפוצות: לחם של מרקו

אפשר קמח שיפון ?
אך רצוי לשלב עם הקמח הזה קמח מלא או לבן ושוב כמות המים משתנה.
מה מיוחד בקמח שטיבל?
אחוז החלבון שלו.

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

אם שמים במקרר, כמה שעות הוא יכול להישאר בקירור?
24 שעות עטוף בניילון נצמד עם חור קטן בניילון.
יש אפשרות להפחית את השמרים ולהאריך את משך ההכנה?
בהחלט, ככל שכמות השמרים תהיה קטנה כך זמן ההתפחה ארוך יותר.

לחם של מרקו - לחם ללא לישה

מה חושבים על: לחם של מרקו

לחם של מרקו - לחם ללא לישה
לימור אחנה: "הכנתי יצא מוששש!"
לחם של מרקו - לחם ללא לישה
מרגלית עזרן: "עכשיו יצא מהתנור! שלמות!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לח‎ם ללא לישה – פרח גבסו.

מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: במטבח עם פרח.

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements