קציצות בסטיל טריפוליטאיות של סבתא
חווית טעמים מושלמת ומענגת
הכדורים המשגעים של גן עדן – תכירו את הקציצות הטריפוליטאיות הכי משגעות שיש שישדרגו לכם את היום בטעמים אגדיים!
קבלו מתכון לקציצות בסטיל מושלמות של סבתא, שהן בעצם מעטפת פירה רכה וטעימה במילוי בשר טחון עסיסי ומתובל, המטוגנות לקריספיות מטריפה.
ארוחה מענגת ומדהימה שהכי מתאימה לאירוח מרשים או סתם למנה מפנקת במיוחד. ביס אחד ולא תצליחו להפסיק לאכול!
מתכון באדיבות: רחל עטיה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 5-6 תפוחי אדמה (שלמים עם הקליפה)
- מלח
- פלפל שחור
- מרק עוף
- בהרט
- קינמון (טיפה)
- 1 בצל (קצוץ)
- 300 גרם בשר טחון
- מעט פטרוזיליה (קצוצה)
- 1 ביצה (קשה מגורדת - לא חובה)
לטבילה:
- קמח
- ½ כוס מים
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל ((לא חובה))
אופן ההכנה
- מרתיחים את התפוחי אדמה שלמים עם הקליפה עד לריכוך. לאחר מכן מצננים ומקלפים ומועכים לפירה. מתבלים במלח ומעט מרק עוף ומעט פלפל שחור
- במחבת נפרדת מטגנים בצל אחד קצוץ דק דק עד להשחמה, אז מוסיפים כ-300 גרם בשר טחון וממשיכים לטגן את הבשר טוב טוב.
- מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח, מרק עוף, בהרט, פלפל שחור וטיפה קינמון. אפשר גם להוסיף ביצה קשה מגורדת למי שאוהב.
- מצננים את תערובת הבשר ולוקחים חופן מהפירה, משטחים על כף יד שמאל ושמים ממילוי הבשר על הפירה. לסגור טוב טוב את הפירה אחרת הקציצה תתפרק בטיגון.
- סוגרים ומניחים על קערת קמח. מקמחים את כל הקציצות (לקמח טוב טוב לאטום את כל הקציצה) וטובלים בבלילה מחצי כוס מים ו-2 ביצים לטרוף יחד.
- טובלים את כל הקציצות בבלילת הביצים והמים ומטגנים מכל הצדדים על אש בינונית. אפשר להוסיף כפית חרדל בבלילת הביצים אבל לא חובה.
- מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
- חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר. מגישים עם לימון.
הערות וטיפים
תמונות אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות בסטיל
אפשר לעשות לקציצות רוטב? אפשר רוטב לימון. |
לא צריך ביצה בפירה? אין צורך. |
מה חושבים על: קציצות בסטיל
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: קציצות בסטיל – רחל עטיה
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
אם משתדלים לעשות קציצות שהן לא גדולות במיוחד אז אפשר לאפות על 180 עד שמזהיבות.
זזה נקרא בנטז אצל הטוניסאים עושים א. זהבראש השנה בחגים טעים מאד
הכי טעים!
הכל התפרק ונעשה לעיסה מרגיזה. ההוראות לא ברורות מאוד
היי אור, ממש מצטערים שלא הצליח כמו שרצית. כנאה שהיו יותר מדי נוזלים בעיסה. נשמח לדעת עם איזה שלב התקשית שנוכל לעזור ושכן יצליח לך פעם הבאה!
כמה קלוריות כל קציצה ? (בערך)
מכירה את הקציצות הן באמת מדהימות אבל זה קובה תפו"א של עיראקים לא ידעתי שזה של טריפולטאים
הן טעימות ברמות! ואת צודקת לגמרי, לכל עדה יש את הגרסה שלה, המתכון הזה הוא בסגנון טריפוליטאי. אם בא לך מתכון לקובה פטטה עירקית ממליצים לך על המתכון הזה של שרה קורן. בתיאבון!