| |

מאפה שמרים חמאה ואגוזים עדין וטעים

מרקם חלומי בחווית טעמים מענגת
בהשראת: צחית חמו
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
מאפה שמרים 2

ליום מבורך ונעים תמיד צריך מאפה שמר‎ים – תכירו את המאפה המושלם שישמור לכם על מצב רוח מדהים ובעננים!

קבלו מתכון למאפה שמרים חמאה ואגוזים עדין וטעים ברמות, המתקבלת בפריכות עדינה עם רכות מופלאה מבפנים, ומרקם חלומי שפשוט נמס בפה.

משדרגים במלית אגוזים מפנקת במיוחד, ונהנים מחווית טעמים מענגת שתמיד משאירה את כולם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: צחי חמו

ספר המתכונים של צחי חמו

 

מאפה שמרים 2

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מאפה שמרים 2

מאפה שמרים חמאה ואגוזים עדין וטעים

מרקם חלומי בחווית טעמים מענגת
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ - 2 כוסות מים (חמים)

לצביעת הבצק:

  • 1 כף קקאו

למלית:

  • ¾ כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון (טחון)

אופן ההכנה

  • מערבלים את כל המצרכים לבצק יחד למשך 6 דקות עד לקבלת בצק נוח וגמיש. מומלץ לא להוסיף את כל בבת אחת אלה בהדרגה כוס כוס. אם הבצק דביק מדי להוסיף על מעט קמח במידת הצורך.
  • מוציאים שני שלישים מהבצק ולצקת מעל מעט שמן ומורחים מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
  • מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • את השליש הנותר משאירים בקערת המיקסר, ומוסיפים כף קקאו ומעט מים ומערבלים במהירות גבוהה עד לצביעת הבצק לחום.
  • מכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה של שעה - עד להכפלת הנפח לשתי הקערות.
  • בקערית שמים את האגוזים, סוכר וקינמון ומערבבים.
  • על משטח מקומח יוצרים כדורים מהבצק הלבן בגודל שזיף גדול, ומשטחים מעט עם היד.
  • קורצים עיגולים קטנים מהבצק החום בקוטר של 2 ס"מ.
  • מניחים את הכדור החום במרכז עיגול הבצק הלבן, וסוגרים את הקצוות. מרדדים למלבן דק בעובי של 2 מ"מ
  • מקפלים ל-2 כאשר החלק המחובר קרוב אלינו. מרדדים מעט.
  • חותכים חתכים ברוחב של 1 ס"מ על חצי מהעלה. מסובבים קלות כל רצועה סביב עצמה.
  • על החלק השלם מורחים מעט חמאה רכה ושמים כפית גדושה מתערובת האגוזים.
  • סוגרים ומהדקים את הקצוות ואז מגלגלים לכיוון הרצועות (כמו בסרטון)
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים אחד מהשני. מכסים בניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
  • לאחר התפחה, מורחים ביצה טרופה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה. בערך 25-30 דקות.
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מאפה שמרים 2


שאלות נפוצות: מאפה שמרים 

איך את מודדת בדיוק את החלוקה של הבצק?
תחלקי את הבצק הלבן והחום ל-18-20 כדורים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?