לחמניות חלב רכות כענן במילוי מפתיע
חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד
מחפשים את הלחמניות המושלמות לשבת שישדרגו לכם את היום במתיקות משגעת וטעם מושלם? אז הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון ללחמניות חלב רכות כענן במרקם חלומי שפשוט נמס בפה, המשודכות למלית מטריפה של פירורי חמאה עם ריבת חלב מפנקת.
לחמניות קלילות והכי מתוקות לשבת שיעשו לכם את היום עם חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד. ביס אחד וכל המשפחה מכורה!
מתכון באדיבות: OSHPAZ KELIN. תרגום באדיבות: רינת גילת.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 500 מ"ל חלב חמים
- ⅓ כפית מלח
- 25 גרם שמרים טריים (או 10 גרם יבשים)
- 220 גרם סוכר
- 3 ביצים
- 1 ק"ג קמח (מנופה)
- 180 גרם חמאה (רכה)
למילוי פירורי חמאה:
- 80גרם חמאה
- 50 גרם סוכר
- 130 גרם קמח
- 2 כפות נוספות של קמח
- ריבת חלב
אופן ההכנה
- בקערה שמים את החלב החם עם ⅓ כפית מלח. מוסיפים את השמרים הטריים עם הסוכר ומוסיפים את הביצים ואז מערבבים.
- לאחר מכן מוסיפים את הקמח וה-180 גרם חמאה רכה ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
- על משטח מקומח מעבדים את הבצק לאחידות, ואז שמים בקערה ומכסים בניילון להתפחה של שעה וחצי עד לשעתיים.
- מכינים את המלית - בקערה שמים את החמאה ומוסיפים לה את הסוכר והקמח ומערבבים, ולאחר מכן מוסיפים עוד 2 כפות קמח ומערבבים לתערובת פירורית.
- חוזרים לבצק לאחר התפחה, ומחלקים אותו ל-20-22 כדורים. שמים להתפחה קצרה תחת שקית ניילון.
- לוקחים כל כדור ומרדדים עם מערוך, ומעל שמים חצי כף מהמלית ועוד כפית ריבת חלב.
- סוגרים ומקפלים לפי הסרטון. מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה ושמים להתפחה של 30-45 דקות.
- מורחים מעל ביצה מהולה במים ומפזרים מעל מפירורי החמאה, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 30-35 דקות.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלה לגבי מתכון לחמניות זה? אל תההסו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: לחמניות חלב – OSHPAZ KELIN