| |

עוגת שמרים שתי וערב מהממת ומרשימה

במילוי שוקולד עשיר באגוזי מלך
בהשראת: צחית חמו
ציון 5 על ידי 7 דירוגים
עוגת שמרים שתי וערב

העוגה החדשה לשבת שלא תצליחו להפסיק להכין – תכירו עוגת השמרים הכי מהממת שיש שלא מתפשרת על הטעם בכלל!

עוגת שמרים שתי וערב מושלמת ומרשימה בצבעי שוקולד וניל מגרים עם מילוי שוקולד עשיר באגוזי מלך מפנקים במיוחד.

עוגה מדהימה השווה כל שנייה של הכנה, ומספקת חווית טעמים עשירה ונדירה שתשאיר את כל המשפחה מכורים!

מתכון באדיבות: צחית חמו

ספר המתכונים של צחית חמו

 

 עוגת שמרים שתי וערב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים שתי וערב

עוגת שמרים שתי וערב מהממת ומרשימה

במילוי שוקולד עשיר באגוזי מלך
ציון 5 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

3 תבניות 7X15 או 2 תבניות אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 - 1 ½ כוסות מים חמים

לצביעת הבצק:

  • 1 כף גדושה קקאו

למלית:

  • ממרח שוקולד
  • אגוזי מלך (קצוצים גס)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, מלח, שמן, שמרים, תמצית וניל, ביצה, חצי כוס סוכר, ומים חמים. מערבלים 6 דקות עד לקבלת בצק נוח וגמיש.
  • מומלץ לא להוסיף את כל הקמח בבת אחד ורק בהדרגה. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח במידת הצורך.
  • מוציאים שליש מהבצק, יוצקים מעט שמן ומורחים כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • לצביעת הבצק - מחזירים שליש הבצק שהוצאנו לקערת המיקסר, ומוסיפים כף גדושה של קקאש ומעט מים. מערבלים במהירות גבוהה עד לצביעת הבצק לחום אחיד.
  • משמנים את כדור הבצק עם מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  • שמים את שתי הקערות להתפחה של שעה עד להכפלת נפח.
  • על משטח מקומח מחלקים את הבצק הלבן ל-4 כדורים ואת הבצק החום ל-2 כדורים.
  • מרדדים כדור לבן לעלה מלבני ברוחב של התבנית ובעובי ½ ס"מ.
  • מורחים ממרח שוקולד ומפזרים בנדיבות אגוזי מלך קצוצים גס. מגלגלים לרולדה ומניחים בצד.
  • מרדדים כדור לבן נוסף למלבן וחותכים חתכים ברוחב של 1 ס"מ - לא עד הסוף.
  • מרדדים את הבצק החום לחלה בעוגה של ½ ס"מ וחותכים לפסים ברוחב של 1 ס"מ
  • קולעים שתי וערב כמו בסרטון.
  • מעבירים לתבניות משומנות היטב בנטורינה או חמאה. מכסים בניילון רופף להתפחה של 15 דקות. לאחר ההתפחה, מורחים ביצה טרופה.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להשחמה (40-45 דקות).
  • בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.
  • אם יש שאריות בצק אפשר להכין עוגה שלישית קצת מנומרת

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
עוגת שמרים שתי וערב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 עוגת שמרים שתי וערב

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שמרים זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שמרים  – צחית חמו

Similar Posts

5 Comments

    1. היי אילי,
      מתנצלים על חוסר הבהירות uנשמח להסביר:
      – מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים.
      – מצפים את כדורי הבצק במעט שמן, מעבירים שניים מהם לקערה אחת ומכסים בניילון נצמד.
      – מניחים במיקסר את הכדור שהשארנו בצד ומוסיפים כף קקאו גדושה ומעט מים. מערבלים במהירות גבוהה עד לצביעת הבצק בצבע חום אחיד.
      – משמנים את הכדור שוב עם מעט שמן ומכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד.
      – שמים את שתי הקערות להתפחה של שעה או עד להכפלת הנפח.
      מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂

  1. 1. מדברים במתכון על תבנית אינגליש קייק, ומראים תבנית אליפטית.
    2. מדברים על רידוד בצק ברוחב התבנית ומתכוונים כנראה לאורך. זה עניין בסיסי לדעת את ההבדל בין אורך לרוחב גם למי שמתעסק באפיה.
    3. רצוי לעשות הגהה, לפני שמפרסמים לציבור.

    1. היי סער, כמצויין במתכון משתמשים ב 3 תבניות 7X15 כמו בתמונה, ואם רוצים להכין באינגליש קייק אז משתמשים בשתיים כאלו. לגבי רוחב או האורך, הכוונה היא כמובן לצד הארוך יותר של התבנית, זה גם רוחב וגם אורך תלוי איך מסתכלים עליה. והמתכונים המקוריים עוברים הגהה ברגע עריכתם והוספתם לאתר, אך כולנו אנושיים וייתכן שיתפספס לו פסיק או שניים כשעורכים טקסט בכמות שכזו, נמשיך לשאוף לשלמות והמתכון יבדק שוב. נשמח תמיד לשמוע אם ניסית את המתכון ואיך יצא. תודה על התגובה הבונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements