עוגת גבינה מנחמת ב-5 דקות הכנה
מרקם חלומי עם ציפוי שמנת עשיר
ה-עוגה לשבת – תכירו את עוגת הגבינה שקוראת תיגר על כל העוגות האחרות ומפנקת אתכם בטעמים שיא השלמות שישאירו אתכם מכורים!
קבלו מתכון לעוגת גבינה מושלמת וטעימה המקבלת מרקם מנחם וחלומי ברכות מופלאת, המשלב תחתית פריכה וחמאתית, ומשודרג בציפוי שמנת עשיר במיוחד.
עוגה קלילה ומהירה ב-5 דקות הכנה, שתמיד מניבה תוצאות שיא השלמות עם חווית טעמים מענגת במיוחד. ביס אחד ישאיר אתכם המומים לשאר היום!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית משומנת קפיצית 24.
המצרכים
לבסיס:
- 1 שרוול פתי בר (בהיר מרוסק במעבד מזון)
- 100 גרם חמאה (מומסת)
- 1 כף ממרח לוטוס (או ריבת חלב)
לגבינה:
- 2 שמנת של פעם
- 2 שמנת חמוצה 15%
- 1 גבינת נפוליאון
- 4 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס סוכר (חד פעמי קר)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1 פודינג וניל
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 2 סוכר וניל
אופן ההכנה
- לתחתית - מרסקים את הפתי בר במעבד מזון ומערבבים היטב עם החמאה וממרח לוטוס לתערובת אחידה.
- שופכים לתבנית ומהדקים היטב.
- להכנת מלית גבינה - שמים את הגבינות עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ומערבלים כדקה. (אפשר גם ידנית)
- מוסיפים את הקורנפלור ופודינג וניל ומערבבים היטב (מומלץ לנפות).
- מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד מוחלט והומוגני.
- שופכים על תחתית הביסקוויטים, ומכניסים לאפייה קו עליון תחתון. בתנור שחומם על 200 מעלות למשך 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-170 מעלות ואופים לעוד כ-35 דקות.
- בסיום האפייה מכבים תנור ופותחים דלת ומשאירים כרבע שעה. לקרר. העוגה עולה ויורדת לגובה ההתחלתי שלה.
- לציפוי - מקציפים את השמנת מתוקה על הסוכר וניל, ומורחים מעל לעוגה.
- אפשר במקום ציפוי שמנת מתוקה להמיס שוקולד לבן או חלב או 3 כפות לוטוס שחיממנו במיקרו. הכל לפי מה שאוהבים.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה מנחמת
מה זה שמנת של פעם? שמנת חמוצה עם אחוזי שומן יותר גבוהים. |
אפשר משהו במקום הגבינה? אפשר להסתפק ברק שמנת במקום הגבינה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
העוגה תהייה טובה אחרי הקפאה?
היי מירי,
אכן כן, רק לתת לה להפשיר באופן טבעי כדי לשמור על הפריכות של התחתית.
בהצלחה!
חייב לעוגה גם שמנת של פעם וגם שמנת חמוצה זה לא יותר מידי 4 שמנת
היי נטלי, העוגה מצריכה סה"כ קילוגרם אחד של גבינות שמתחלק כמו שרשום במצרכים. הכי מומלץ להכין ככה. בהצלחה!
לא ברור לי איפה אופים ומה התוכנית שצריך לבחור אפשר לקבל הסבר
היי אמירה, האייקון השני מימין בתמונה כאן. בלי טורבו שמייבש עוגות גבינה.
מה זה קו עליון תחתון בתנור?₪
היי גילת, האייקון השני מימין בתמונה כאן. בלי טורבו שמייבש עוגות גבינה.
5 דקות ???
נראה לי חסר 0
זה לוקח 50 דקות
אולי אם כוללים את שטיפת הכלים אחר כך חחחח. העוגה עצמה היא פשוטה ביותר, מכינים תחתית, מלית בלי להפריד ביצים וציפוי בקלות, עניין של דקות אך תמיד אפשר להיות יותר יצירתיים ולקשט אם רוצים להשקיע אקסטרה. מומלץ בחום, בהצלחה!
מה ההבדל בין שמנת של פעם לשצנת חמוצה?
היי אורה, ההבדל בעיקר או באחוז השומן, שמנת חמוצה היא 15%, ושמנת של פעם היא עם אחוז גבוה יותר – 27% ומרקם יותר עשיר. אפשר להחליף ביניהן אם לא מוצאים שמנת חמוצה של פעם. מקווים שעזרנו, בהצלחה!