שתי עוגות בשני טעמים משגעים

בצק רך וחלומי בחווית טעמים מושלמת
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
שתי עוגות בשני טעמים משגעים

למה להתפשר על עוגה טעימה אחת כאשר אפשר להתפנק על אותה עוגה בשני טעמים שונים ומשגעים?!

קבלו מתכון לשתי עוגות משגעות ומושלמות שמכינים מאותו בצק רך וחלומי, ומכינים בשני טעמים של ריבת משמש וקוסקוס עסיסי, וריבת תות וקינמון מפנק.

מכינים עוגה נדירה זו בקלי קלות וממלאים את הבית בריחות אפייה מטריפים ומגרים שכולם יבואו לטעום. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

 

שתי עוגות בשני טעמים משגעים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שתי עוגות בשני טעמים משגעים

שתי עוגות בשני טעמים משגעים

בצק רך וחלומי בחווית טעמים מושלמת
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק (מרופדות בנייר אפייה או משומנות)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח תופח (350 גרם - או קמח רגיל עם 2 ½ כפיות אבקת אפייה)
  • 200 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר - לא מומסת)
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 3 ביצים M
  • 200 גרם שמנת חמוצה

לעוגה ראשונה:

  • ריבת משמש
  • קוקוס

לעוגה שנייה:

  • ריבת תות
  • מעט אבקת שוקולית
  • מעט קינמון

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, חמאה, כוס סוכר ומעט מלח, ומעבדים את החומרים עד לפירורים.
  • שמים בצד כוס מהפירורים, ואז מוסיפים למיקסר את הביצים ושמנת חמוצה ונעבד לעיסה אחידה.
  • נקפל עם לקקן ונעביר את הבלילה לשתי התבניות באופן שווה.
  • לעוגה הראשונה מורחים מעט ריבת משמש שמחממים במיקרו מעט, ומעל מפזרים קוקוס.
  • לעוגה השנייה מחממים מעט במיקרו ריבת תות ומורחים מעל, ואז מפזרים מעט אבקת שוקולית ומעט קינמון.
  • את הפירורים שהשארנו בצד מפזרים באופן שווה מעל שתי העוגות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה, עד שקיסם יוצא יבש באמצע העוגה, לי לקח בערך כשעה.
  • לאחר צינון, מפזרים מעט אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


מה חושבים על: שתי עוגות בשני טעמים

שתי עוגות בשני טעמים משגעים
מרי בוכניק: "הכנתי את העוגה שלך, יצא מושלם .תודה רבה על המתכון!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שתי עוגות – ישראלה אזולאי

Similar Posts

13 Comments

    1. 2 ½ cups puffed flour (350 g – or regular flour with 2 ½ teaspoons baking powder)
      גרם200 grams of butter (soft at room temperature – not melted)
      ▢1 cup sugar
      A little salt
      ▢3 eggs M
      גרם200 grams of sour cream
      For first cake:
      Apricot jam
      Coconut
      For a second cake:
      Strawberry jam
      ▢ Slightly chocolate powder
      A little cinnamon

      Preparation
      In a mixer with a guitar hook put the flour, butter, a cup of sugar and a little salt, and process the ingredients until crumbly.
      Put a glass of the crumbs aside, then add the eggs and sour cream to the mixer and process into a uniform mass.
      Fold with a ladle and transfer the batter to both molds evenly.
      For the first cake, spread a little apricot jam, heat in the microwave a little, and sprinkle coconut on top.
      For the second cake, heat a little in a micro strawberry jam and spread over, then sprinkle a little chocolate powder and a little cinnamon.
      Sprinkle the crumbs we left aside evenly over the two cakes.
      Bake in a preheated oven at 180 degrees in a regular baking program, until a toothpick comes out dry in the middle of the cake, it took me about an hour.
      After cooling, sprinkle a little icing sugar.

      1. שאלה לי בחלק הראשון כשכתוב להשאיר כוס אחת מהפירורים בצד זה אומר שנשאר עוד במיקסר ?

      2. נכון מאוד! יש פירורים בעוגה העצמה וגם למעלה (מה שמשאירים בצד בשלב השני של אופן ההכנה)

    1. היי אור, לא ניסינו במתכון הזה אך בד"כ אפשר עם מחמאה, ואת השמנת חמוצה אפשר להחליף ביוגורט על בסיס סויה (עדיף מכיוון שהמרקם יותר דומה) או מיץ תפוזים. בהצלחה!

      1. היי שאלה לי בחלק הראשון כשכתוב לשים בצד כוס מהפירורים זה אומר שנשאר עוד בקערת המיקסר נכון ?

        והאם ניסיתם להמיר חלק מהחמאה בשמן ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?