כיסונים רכים ומשגעים במילוי בשר
מבצק מושלם עם מלית עסיסית
מחפשים להיט לארוחת צהריים מפנקת וטעימה שתשאיר את כולם המומים? אז הכיסונים הללו הם הלהיט שאתם צריכים!
קבלו מתכון לכיסונים מהממים ומשגעים במילוי בשר, המתקבלים ברכות נפלאה ומרקם חלומי, עם מלית עסיסית בטירוף וטעימה.
כיסוני בצק מושלמים עם חווית טעמים עשירה שתמיד מרשימה את כל מי שטועם. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: כרמית דהאן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
למלית:
- 1 בצל (גדול קצוץ דק)
- 2 שיני שום (כתושות)
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם חזה עוף טחון
- 3 כפות שמן
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- ¾ - 1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
- להכנת המלית - נזהיב את הבצל והשום ואז נוסיף את הבשרים ונטגן אותם עד שהבשר משנה את צבעו. נתבל במלח ופלפל שחור.
- נטחן את הבשר אחרי הטיגון במעבד מזון טחינה קלה לפירורים קטנים, ואז נצנן היטב.
- להכנת הבצק - ללוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק. נעטוף בניילון נצמד ונקרר כשעה במקרר.
- נחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק נרדד למלבן דק על משטח מקומח
- נקרוץ עיגולים, ובכל עיגול נשים כפית מהמלית בשר ונסגור לחצי ירח.
- נהדק היטב ונחבר את הקצוות של חצי הירח לעיגול. נשלוק את הכיסונים במים רותחים עם כפית מלח.
- כשהם צפים, נותנים להם בישול עוד כחמש דקות ואז נוציא ונעביר למחבת החמה שלנו עם מעט שמן ומעט מרגרינה
- במחבת שמים מעט שמן ומרגרינה, ומוסיפים שני בצלים חתוכים לרצועות, ונתבל במלח ופלפל שחור
- משחימים את הבצלים ואז נוסיף את הכיסונים ונקפיץ אותם כ-2 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: כיסונים במילוי בשר
אפשר לבשל אותם במקום לטגן ואז להוסיף למרק? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: כיסונים במילוי בשר – כרמית דהאן
מתכון מוצלח מאד יצא נורא טעים אך מצריך סבלנות תודה על המתכון❤
היי מיכל,
שמחים מאוד!! את מוזמנת גם לשתף אותנו בתמונה בקבוצה 🙂
מתכון הכי גרוע שהכנתי בחיי בצק דביק ומגעיל.. אי אפשר לעבוד איתו.. בזבוז זמן וכוח
היי דודו,
מצטערים מאוד שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון. נשמח לנסות לעזור, כי בכל זאת מדובר באחד המתכונים הפופולריים באתר שלנו:
בצק שיוצא כל כך דביק שאי אפשר לעבוד איתו אומר שיש יותר מדי נוזלים, לכן חשוב קודם כל להשתמש באותה כוס לאורך כל המתכון כדי לוודא שהיחס בין הקמח למים נשמר.
בנוסף, את המים מוסיפים תמיד בהדרגה ועוצרים כשמספיק, כלומר, ממש לפני שהבצק כבר רך מדי. מומלץ לעבוד עם מיקסר עם וו לישה ולהוסיף את המים לאט לאט.
אין סיבה שבפעם הבאה זה לא יצליח לך אם תעבוד לפי הטיפים האלה.
אם בכל זאת זה לא עובד, הנה 2 מתכוני כיסונים נוספים שתוכל לנסות:
מתכון של פנינה קדם
מתכון של אילנה לוי
בהצלחה וחג שמח!
היי אפשר להכין רק את הבצק יום לפני ולשים בהקפאה? ולמחרת להכין את שאר המתכון?
היי אורלי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מרוב פרסומות לא מצליחים לראות כמו שצריך. ממש טמאות
היי אריה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך. אנחנו עושים מאמצים לשפר את המראה 🙂
אתר לא נוח, מלא פרסומות שמפריעים לראות את המתכון ולבסוף לא ניתן לשלוח למייל.
היי עליזה, אנו עובדים לסדר את הפרסומות ולשפר את חווית הגלישה, ובנוסף בעתיד הקרוב נוסיף עוד אפשריות לשתף מתכונים. תודה על הסבלנות.
נראה נפלא. האם יש אפדגות לשמור חלק בהקפאה?
היי אורית, ,אפשר או לבשל במידי את הכיסונים, או להקפיא ולאחר הקפאה מלאה, להכניס לשקית להוציא כמות שצריכים ולבשל. בהצלחה!
צריך לטחון שוב את הבשר או שזו טעות?
היי מדי, אחרי שמטגנים מפוררים את תערובת הבשר במעבד המזון לפירורים קטנים. בהצלחה!