Advertisements
| | |

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

מלית עשירה עם בצק פריך וחמאתי
בהשראת: איגור ויינברג
ציון 4.39 על ידי 39 דירוגים
פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים
Advertisements

העוגה הכי שווה במטבח היהודי-הונגרי – תכירו את גרסת היהודים לעוגת הג'רבו ההונגרית המפורסמת, שהכי חובה להכין בכל אירוע משמח!

קבלו מתכון לפלודן – מאפה שכבות חגיגי ונוסטלגי המשלב מלית מפנקת של אגוזים, צימוקים ודובדבנים, עם שכבות בצק פריך וחמאתי, לקבלת ביס טעים ועשיר.

עוגה מושקעת ואיכותית שהכי מתאימה לחגים ואירוחים, ומספקת חווית טעמים עשירה שתמיד משאירה את כולם המומים. שווה כל שנייה של הכנה!

מתכון באדיבות: איגור ויינברג

ספר המתכונים של איגור ויינברג

 

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

מלית עשירה עם בצק פריך וחמאתי
ציון 4.39 על ידי 39 דירוגים
לדרג
באדיבות: איגור ויינברג
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח (ועוד 100 גרם לציפוי)
  • 10 גרם מלח
  • 270 גרם מים (38 מעלות)
  • 40 גרם שמן חמניות
  • 100 גרם חמאה (לציפוי)
  • 50 גרם קורנפלור (לציפוי)

גלזורה:

  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 40 גרם חלב
  • סוכר (אחרי אפייה)

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 2 כוסות צימוקים בהירים
  • 2 כוסות סוכר מעורבב עם קינמון (50/50)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 יחידות לחמניות מתוקות (וניל)
  • 2 לימון
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 70 גרם שמן חמניות
  • 70 גרם חמאה
  • 400 גרם דובדבן קפוא (מופשר)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נכין בצק מהקמח, מים, שמן ומלח. בצק יהיה טיפה יבש, וככה צריך להיות.
  • נחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים ונגלגל. נדפוק על שולחן כל כדור כ-15-20 פעם, ואז נעטוף כל כדור בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של 15 דקות.
  • נכין את המילוי - את הלחמניות נגרד, ואת הלימונים גם נגרד ונסחט.
  • את כל המרכיבים נכניס לקערה, ונערבב ונניח בצד.
  • נחזור לבצק - נפתח את הכדורים ללא כח, רק עם משקל של מערוך וידיים.
  • ניקח 100 גרם קמח ונוסיף כ-50 גרם קורנפלור ואז נערבב.
  • נפתח כל כדור לעיגול עם מערוך, עד שהבצק לא מתכווץ יותר.
  • נוסיף מעל הבצק המרודד את התערובת של הקמח והקורנפלור כך שתכסה את כל השטח. לא לפחד - הבצק ייקח את מה שהוא צריך, ולא יותר!
  • נכניס את העיגולים אחד מעל שני, ונבדוק שכל עיגול יהיה עם תערובת הקמח.
  • לשים את כל העיגולים לאט עד שהבצק ייפתח לגודל הרצוי, זה יהיה עד 40 ס"מ.
  • נוריד את תערובת הקמח בעזרת מברשת.
  • נמרח על כל עיגול חמאה רכה, ואז נפזר תערובת של סוכר וקינמון על כל השטח ואז נכניס את העיגולים אחד מעל השני.
  • נחלק את הבצק והמילוי ל-3 חלקים.
  • נמלא כל חלק של בצק במילוי ונגלגל ונסגור בצדדים.
  • נחתוך חריצים בכל הרולדות ונמרח את הגלזורה.
  • נכניס לתנור שחומם על 180-200 מעלות ונאפה למשך 30-40 דקות.
  • לאחר האפייה, נמרח מים קרים על כל רולדה ונפזר סוכר.
Advertisements

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פלודן - מאפה שכבות חגיגי עם פירות ואגוזים

Advertisements


שאלות נפוצות: פלודן

במה אפשר להחליף את הלחמניות וניל מתוקות?
אפשר להשתמש בפירורי לחם לבן.
אפשר להשתמש בבצק פילו רגיל?
עדיף שלא.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

7 Comments

  1. המתכון נראה מאד טעים אני מכירה עוגת פלונדין עוגה שגם כמובן מכינים אותו מבצק שמרים מחלקים ל4 חלקים .
    מרדדים חלק 1 וריבוע או תבנית עגולה אני מעדיפה תבנית מלבנית על השכבה הראשונה מורחים את המילוי עם האגוזים עליו עוד שכבת בצק ועליו שמים את מילוי תפוחי עץ עליו באה עוד שכבה עם מילוי של פרג בסוף השכבה אחרונה מורחים עם חלמון ביצה ומכניסים הכל לאפות אפשר אחרי האפיה למרוח גלזורה שוקולד או אבקת סוכר
    כך זאת עוגת שכבות כך מכינים ההונגרים והאוסטרים.

    1. היי לירי, זה לא מתכון שמכינים בדקות אבל זה בהחלט שווה כל דקת השקעה. ממליצים לך לפנות קצת זמן, להיעזר בסרטון ואז להתענג את ומשפחתך על המאפה המושלם שתקבלי. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements