תוספות | ארוחות צהריים | בשר | מתכונים לסוכות
סירות תפוחי אדמה במילוי בשר
רכות מושלמות עם טעם משגע
![סירות תפוחי אדמה OIRIGINA](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סירות-תפוחי-אדמה-1-300x300.jpg)
הכי מנצח בכל חג – מנת התפוחי אדמה שתקצור לכם המון מחמאות ותפנק את כולם בחווית טעמים שאינה מן העולם הזה!
קבלו מתכון לסירות תפוחי אדמה רכות ומשגעות המשודכות למילוי בשר טחון עסיסי בטירוף עם רוטב מושלם המקפיץ את הטעם ברמות.
מנה מענגת ומפוארת במראה המגרה את כל מי שעל השולחן, וממכר את כל מי שלוקח ביס עם טעמים מענגים שנשארים עד סוף היום!
מתכון באדיבות: סוניה לוי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
![סירות תפוחי אדמה OIRIGINA](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סירות-תפוחי-אדמה-1-300x300.jpg)
המצרכים
- 15 תפוחי אדמה קטנים
- 1 בצל גדול
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור כוסברה
- 1 כף תבלין קציצות (או כף ראס אל חנות)
- 1 כף מלח
- ½ כפית פלפל לבן
לרוטב:
- 4 כפות רסק עגבניות
- ¼ כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1כף מלח
- 2 עגבניות
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 שיני שום כתוש
- ¾ כף פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- מים (שיעברו את תפוחי האדמה)
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומסמנים עם סכין ומרוקנים עם כפית. עדיף לבשל מעט לפני כך קל לרוקן.
- במעבד מזון קוצצים את הכוסברה ובצל, ומתבלים ומערבבים יחד עם הבשר.
- את תפוחי האדמה אפשר לבשל בנפרד כחצי שעה ואפשר ברוטב בסיר רחב גובה בערך 10 ס"מ. שמים שמן ונחמם על הגז בלהבה גדולה.
- נקצוץ את הבצל ונטגן 2 דקות, ואז קוצצים עגבניות ונוסיף לטיגון עוד דקה.
- נשים את שאר המצרכים ונערבב ונבשל למשך 3 דקות באש גבוהה.
- לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ולוקחים חופן מהבשר ונתחיל למלאה את תפוחי האדמה יחד עם שאריות שרוקנו.
- שמים בסיר רחב ומבשלים באש בינונית שעה. בסיום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה.
הערות וטיפים
![סירות תפוחי אדמה OIRIGINA](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סירות-תפוחי-אדמה-הכנה-1.jpg)
![סירות תפוחי אדמה OIRIGINA](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סירות-תפוחי-אדמה-הכנה-2.jpg)
![סירות תפוחי אדמה OIRIGINA](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/09/סירות-תפוחי-אדמה-הכנה-3.jpg)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סירות תפוחי אדמה
איך רוקנת את תפוא אם לא מבושל? עם סכין סימנתי ועם כפית רוקנתי מעט, לא יותר מדי. |
מבשלים עם אפונה בסיר? אפשר לבשל עם כל מה שאוהבים כמו אפונה, שעועית, פולים, במיה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סירות תפוחי אדמה – סוניה לוי
המתכון לא ברור.מבשלים את במילוי לפני שממלאים?