עוגת שוקולד רכה ומטריפה עם קרם
מרקם חלומי בחווית טעמים עשירה

תכירו את העוגה שלא תפסיקו ליישר שתקשט לכם את השבת במתיקות מטריפה ותשאיר אתכם מכורים לעוד ועוד!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד רכה ומטריפה המתקבלת במרקם חלומי עם עסיסיות ולחות מושלמת, ומשודרגת בקרם גבינה עשיר עם ציפוי גנאש שוקולד לבן מושחת ביותר.
עוגה מדהימה ומלאה במתיקות טעימה שתפתיע את כל המשפחה בחווית טעמים עשירה במיוחד. ביס אחד ותמצאו את כולם מעולפים מהטעמים!
מתכון באדיבות: ענת חן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
לתחתית שוקולד:
- 4 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס נס קפה (בלי חלב - לא חובה)
לתערובת גבינה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 2 כוסות חלב
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 שמנת חמוצה
לגנאש:
- 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 400 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
- לתחתית - מקציפים את כל המרכיבים (חוץ מהנס) יחד לאיחוד. מעבירים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- שופכים מעל לתחתית כוס נס בלי חלב ומצננים את העוגה. שלב זה לא חובה, רק אם אוהבים עוגה לחה יותר.
- לשכבת גבינה - מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים את שאר המרכיבים עד שמקבלים תערובת חלקה ללא גושים בכלל.
- שופכים את תערובת הגבינה על תחתית השוקולד שאפינו, מיישרים את הקרם גבינה, ומעבירים למקרר לשעה.
- לגנאש - מרתיחים שמנת מתוקה אחת וממיסים לתוכה 400 גרם שוקולד לבן.
- מצננים את הגנאש שוקולד לבן רבע שעה ואז שופכים מעל העוגה.
- מכניסים ללילה במקפיא עד להתייצבות מלאה. מוציאים שעה לפני הגשה וחותכים עם סכין שהעברנו במים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
צריך להפריד ביצים? אין צורך. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולד – ענת חן
היי.
האם צריך לשמן את התבנית?
לא בהכרח.
עשיתי הפעם בתבנית 28.הקצפת לקחה את כל המקום בקושי יש מקום לשוקולד לבן.
וואי יצא מצוין.תודה
במקום שוקולית אפשר לשים קקאו?
היי זיו, אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. אך לחלופין נמליץ לך מתכון ללא שוקולית כגון זה:
עוגת שוקולד אמיתית – נדין מלמד
הכוונה בכוס שוקולית וכוס נס קפה – לכפית אבקה עם מים או לכוס מלאה באבקה?
היי נטע השוקולית היא אבקה, נס הכוונה להכין כוס נס קפה עם מים או חלב.
היי. רציתי לדעת איזה גודל של כוס?
היי שיר, לא מצויין במתכון המקורי שפורסם גודל כוס ספיציפי אז הכי טוב ובטוח ללכת על כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה!
המתכון ניראה מאוד קל, העוגה מראש אששש רק חסר לי המידע באיזה גודל של תבנית לאפות
היי אסתי, המתכון מתאים לתבנית בגודל 28 או מרובעת ענקית. בהצלחה!
האם אפשר להשתמש הגבינה ריקוטה או ניו יורק במקום גבינה צהובה?
היי דינה, הכוונה לגבינה לבנה? אפשר עם ריקוטה אכן. בהצלחה!
איזו תבנית?
היי דורית, המרכיבים מתאימים לתבנית בגודל 28 או מרובעת ענקית. תודה!
חבל שלא צויין גודל תבנית. עשיתי בקטנה ויצא מלא קרם.
היי מרטין, העוגה מתאימה לתבנית 28 או מרובעת ענקית. מקווים שבכל זאת יצא טעים!
גם אני יצא הרבה קרם וגם גנאש .
אבל ניצלתי את הקרם ועשיתי כוסות עם שכבת בסקוויט שכבת קרם שכבת שקולד
כל הכבוד על היצירתיות שאדיה, מקווים שיצא טעים!
באיזה תבנית לאפות?
היי שלומית, העוגה מתאימה לתבנית 28 או מרובעת ענקית. בהצלחה!