|

לאפות רכות וטעימות בקלי קלות

טעם עשיר במרקם חלומי ומנחם
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4.42 על ידי 85 דירוגים
לאפות רכות וטעימות LC

אין פתיח מבורך יותר לשבת על הבוקר מלאפות ביתיות חמות חמות מהמחבת עם ריחות מגרים בכל הבית!

קבלו מתכון ללאפות רכות רכות במרקם חלומי ומנחם, עם טעם עשיר במיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. והכי טוב? כל הטוב הזה מתקבל בהכנה קלה ומהירה.

בין אם אתם סתם רוצים לנשנש או שמחפשים תוספת טעימה לכל ארוחה המשדרגת אותה לרמה הבאה, תמיד תמצאו את עצמכם חוזרים ללאפות מושלמות אלה!

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

 

לאפות רכות וטעימות LC

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לאפות רכות וטעימות LC

לאפות רכות וטעימות בקלי קלות

טעם עשיר במרקם חלומי ומנחם
ציון 4.42 על ידי 85 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית גדושה דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מי סודה לשתייה
  • 1 כוס מים (פושרים)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק רך, את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף. לאחר מכן שמים להתפחה למשך שעה בערך.
  • על משטח מעט מקומח נחלק את הבצק ל- 8-10 כדורים ושמים להתפחה של רבע שעה בערך.
  • נרדד או נשטח כל כדור לעלה דק. נרים ונמתח מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב, ובעזרת אגרופי הידיים נמשיך למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
  • נחמם על הגז מחבת יציקה קוטר 28 (רצוי על ציפוי טפלון/קרמי), ונניח את הבצק.
  • לאחר כדקה עד דקה וחצי נהפוך ושוב נשאיר למשך אותו זמן, ואז זה מוכן.
  • לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, נעטוף במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לאפות ביתיות

אם אין לי סודה?
הסודה עושה את הבצק אוורירי יותר, אבל אם אין זה לא קריטי, אפשר מים במקום.
אין לי מחבת יציקה האם אפשר במחבת טפלון רגילה?
אפשרי גם במחבת טפלון רגילה. רק רצוי שתהיה מסוג טוב עם תחתית עבה

אפשר לוותר על הדבש?
לא מומלץ לוותר כי זה מוסיף למרקם של הבצק. אפשר סוכר במקום.
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
כתחליף ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח "תמי" ללא גלוטן שמיועד לבצק שמרים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

16 Comments

      1. היי חיים,
        בעיקרון בהכנה עצמה אין הרבה הבדל. יש קצת הבדל במרכיבים ואולי פחות התפחה, אבל זהו.
        מקווים שהצלחנו לענות 🙂
        נשמח לראותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו.

    1. היי בתיה, במתכון מחולק למרכיבים ואופן הכנה ושניהם מופיעים בבירור באמצע העמוד. מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי מירב, את הלאפות נאפה במחבת עם להבה מאוד גבוהה אחרת הן מתייבשות, לא יותר מ30 שניות מכל צד ואז להכניס מיד לשקית כדי שהלאפה תשמור על הרכות והגמישות. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?