לאפות רכות וטעימות בקלי קלות
טעם עשיר במרקם חלומי ומנחם
אין פתיח מבורך יותר לשבת על הבוקר מלאפות ביתיות חמות חמות מהמחבת עם ריחות מגרים בכל הבית!
קבלו מתכון ללאפות רכות רכות במרקם חלומי ומנחם, עם טעם עשיר במיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. והכי טוב? כל הטוב הזה מתקבל בהכנה קלה ומהירה.
בין אם אתם סתם רוצים לנשנש או שמחפשים תוספת טעימה לכל ארוחה המשדרגת אותה לרמה הבאה, תמיד תמצאו את עצמכם חוזרים ללאפות מושלמות אלה!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית גדושה דבש
- 3 כפות שמן זית
- ½ כף מלח
- ½ כוס מי סודה לשתייה
- 1 כוס מים (פושרים)
אופן ההכנה
- ללוש את כל המרכיבים לבצק רך, את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף. לאחר מכן שמים להתפחה למשך שעה בערך.
- על משטח מעט מקומח נחלק את הבצק ל- 8-10 כדורים ושמים להתפחה של רבע שעה בערך.
- נרדד או נשטח כל כדור לעלה דק. נרים ונמתח מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב, ובעזרת אגרופי הידיים נמשיך למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
- נחמם על הגז מחבת יציקה קוטר 28 (רצוי על ציפוי טפלון/קרמי), ונניח את הבצק.
- לאחר כדקה עד דקה וחצי נהפוך ושוב נשאיר למשך אותו זמן, ואז זה מוכן.
- לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, נעטוף במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לאפות ביתיות
אם אין לי סודה? הסודה עושה את הבצק אוורירי יותר, אבל אם אין זה לא קריטי, אפשר מים במקום. |
אין לי מחבת יציקה האם אפשר במחבת טפלון רגילה? אפשרי גם במחבת טפלון רגילה. רק רצוי שתהיה מסוג טוב עם תחתית עבה |
אפשר לוותר על הדבש? לא מומלץ לוותר כי זה מוסיף למרקם של הבצק. אפשר סוכר במקום. |
אפשר עם קמח ללא גלוטן? כתחליף ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח "תמי" ללא גלוטן שמיועד לבצק שמרים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
יצא לי טעים ביותר הכנתי פי 4 כמות ונאכלו לא נשאר פירור ,מתכון מנצח !!!
לדאוג לרדד דק.
היי אסתר,
שמחים שנהניתם מהמתכון ותודה רבה על הטיפ!
אפשר להכין בסיר של פיתות במקום על המחבת?
היי יוסף!
נכון, בהחלט אפשר 🙂
אני שואל מה ההבדל בהכנה של לאפה מהכנת פיתות?
היי חיים,
בעיקרון בהכנה עצמה אין הרבה הבדל. יש קצת הבדל במרכיבים ואולי פחות התפחה, אבל זהו.
מקווים שהצלחנו לענות 🙂
נשמח לראותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו.
האם אפשר להקפיא?
היי!
אפשר להקפיא לחודש-חודשיים 🙂
איפה המתכון בכלל?
היי בתיה, במתכון מחולק למרכיבים ואופן הכנה ושניהם מופיעים בבירור באמצע העמוד. מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
איך עושים את המי סודה לשתייה או שהכוונה פשוט לסודה רגילה ששותים?
היי שמעון, אכן הכוונה לסודה הרגילה ששותים. בהצלחה!
על איזה חום לשים את המחבת?
היי מירב, את הלאפות נאפה במחבת עם להבה מאוד גבוהה אחרת הן מתייבשות, לא יותר מ30 שניות מכל צד ואז להכניס מיד לשקית כדי שהלאפה תשמור על הרכות והגמישות. בהצלחה!
יש לי סודה בטעם לימון נענע אפשר להשתמש
עדיף בלי טעם
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן ? תודה..
בהחלט אפשר מירה!