עוגת גבינה בחושה מעולה
מרקם גבינתי רך וחלומי עם טעם עשיר

המלכה הלבנה שבמהירות תהפוך לעוגת השבת הקבועה ותפנק אתכם בטעמים מענגים שישאירו אתכם המומים!
קבלו מתכון הכי קל וטעים ולעוגת גבינה בחושה המקבלת טעם שיא השלמות עם מרקם גבינתי רך וחלומי, וציפוי שמנת עשיר המשדרג את הטעם ברמות.
עוגה קלילה והכי פשוטה להכנה שאפשר להכין בעיניים חצי עצומות, ולפנק את כל המשפחה בחווית טעמים שאינה מן העולם הזה. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: נועם זיגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24
המצרכים
- 1 חבילה קטנה פתי בר ( 250 גרם)
- 100 גרם חמאה (מומסת)
לשכבה שנייה:
- 500 גרם גבינה לבנה (5%)
- 1 גביע שמנת חמוצה (15%)
- ½ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה (15%)
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (או תמצית וניל)
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נפורר היטב את הפתי בר ונמיס את החמאה ואז נערבב עם פירורי הפתי בר ונהדק את הפירורים לתחתית התבנית
- למלית - נשים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ונערבב היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- נשפוך את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- נאפה בתנור למשך 25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות. לאחר מכן נוציא מהתנור
- לציפוי - נערבב את כל חומרי הציפוי. נמרח את הציפוי על העוגה בזהירות ונכניס חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות
- נכניס למקרר לכמה שעות לפני ההגשה
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה בחושה
אפשר בציפוי במקום שמנת חמוצה שמנת להקצפה? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת גבינה בחושה – נועם זיגדון. גם בפייסבוק!
עוגה מדהימה מכינה אותה כבר פעם שלישית!!!
קצת שידרגתי עם אגוזים בתחתית וזה מושלםםםםם
היי מוריה,
שמחים מאוד שאת נהנית מהעוגה הנהדרת הזו 🙂
עוגה מדהימה! קלה להכנה וממש טעימה!
תודה רבה על הפרגון, גלית!
שמחים שנהנית מהמתכון 🙂
הצטרפי אלינו לקבוצת הפייסבוק, שם תוכלי ליהנות ממתכונים מצוינים חדשים כל יום:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר בלי הפתיבר
ואם אפשר בקמח ללא גלוטן
או אנסטנד פודינג וניל במקום קמח רגיל
האם אפשר בלי הפתיבר למטה לתחתית
ואם אפשר קמח ללא גלוטן או קונפלור
היי זאנט ,אפשר לוותר על תחתית הפתי בר או להכין תחתית ללא גלוטן:
▢100 גרם אגוזי לוז קלויים (או שקדים טחונים)
▢100 גרם חמאה
▢½ כוס אבקת סוכר
ולגבי הקמח אפשר 2 כפות קורנפלור במקום. בהצלחה!
עוגה ממש טעימה וגם ממש קלה להכנה מומלץ!
היי דניאל,
איזה כיף לדעת שנהנית כל כך מהמתכון 🙂
מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
מעולה! קלה מאוד להכנה, וטעימה מאוד!
עוגה מצוינת וקלה צודה רבה לך
שמחים שאהבת מירה תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מדהימה, מאיפה קנית את התבנית?
היי מאירה, זוהי תבנית סיליקון שניתן להשיג בחנויות מתמחות באפייה וגם אונליין, למשל מכאן. בהצלחה!
לא ייאמן, כל כך קל להכנה וכל כך טעים. אין את כל הסיבוכים שבאפיית עוגת גבינה והטעם מושלם. אני מתכוונת לאמץ את המתכון לעתיד. תודה!
איזה כיף לשמוע גלית תודה על הפרגון! כשיצא לך להכין למה שלא תשתפי איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מעולה, הכנתי אותה כבר המון פעמים!!
תודה
איזה כיף לשמוע דורית! למה שלא תשתפי איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/