עוגת וניל גבוהה ואוורירית בטעם מושלם!
מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
אם יש עוגה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה, זו עוגה מרהיבה בטעמי וניל עשירים שאף פעם לא נמאס ממנה!
קבלו מתכון לעוגת וניל גבוהה ואוורירית המקבלת מרקם חלומי שפשוט נמס בפה, עם טעמי וניל עשירים ומשגעים שיעשו לכולם את היום.
עוגה קלילה ומאוד פשוטה להכנה המתאימה לכל אירוע, ותמיד מרשימה את כל מי שטועם, ואז רק נותר לקצור מחמאות על ימין ועל שמאל!
מתכון באדיבות: מזל חלפון אוזנה
ספר המתכונים של מזל חלפון אוזנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית עגולה 24 או 26, או סיר ג'חנון בקוטר 22-24
המצרכים
- 5 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס מיץ תפוזים או מים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים קודם עם הסוכר בערבול בינוני.
- לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את כל שאר החומרים, כולל את החלמונים, ומקציפים עד לאיחוד.
- משמנים תבנית עגולה או מלבנית היטב, ושופכים את הבלילה לתוך התבנית.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 160 מעלות עד שהעוגה נאפית היטב.
- אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
הי כמה זמן לשים בתנור?
היי מאי,
מינימום 30 דקות, אבל זה תלוי בתנור הספציפי שלך. זה יכול לקחת גם שעה.
כדאי לשים לב לצבע של העוגה ולהשתמש בקיסם כדי לוודא.
בהצלחה!
עוגה מופלאה עסיסית וטעימה
היי רחלי,
איזה יופי, שמחים שנהנית 🙂
מוזמנת לשתף אותנו בתמונות בקבוצה
עוגה פשוטה להכנה, טעימה מאוד ואוורירית.
היי אריאלה,
נהדר! תודה רבה שכתבת לנו ונשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
שבוע טוב
למה העוגה יצאה לי דחוסה בטעם של ביצים ?
עשיתי שלב אחרי שלב
אשמח לתשובה תודה ושבוע מבורך
היי ג'ני,
להערכתנו היה ערבוב יתר או חזק מדי של הבלילה.
לפעם הבאה, אנחנו ממליצים לערבב בעדינות וכמה שפחות זמן.
בהצלחה 🙂
היי,
יש לי תבנית עגולה קרטון כזו קוטר 22 לא גבוהה כל כך…
האם לשים רק 2/3 מהבלילה?
חשבתי לשים 2/3 והשאר לעשות מאפינס קטנים… אני מתכננת לעשות מחר אשמח ממש לתשובה ?
תודה רבה ❤
היי שיפי,
בדיוק, שימי רק 2/3 מהבלילה ואחלה רעיון עם המאפינס.
בהצלחה 🙂
היי, אשמח לדעת לאיזו תבנית מתאימה העוגה? עגולה, איזה קוטר?
תודה רבה
תבנית עגולה 24 או 26, או סיר ג'חנון בקוטר 22-24
יצא עוגה מושלמת .קבלתי מלא מחמאות .אוורירית רכה ועסיסית תודה רבה
באיזו כוס נמדדו המרכיבים ?
תודה.
היי סיגל,
כוס חד פעמית לשתייה חמה – 200 מ"ל.
בהצלחה 🙂
עוגה קלה וטעימה!! ממש אהבתי כלום עבודה וממש מוצלחת אוורירית
איזה כיף אפרת שמחים שאהבת – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/