| |

בולו - לחם טריפוליטאי מסורתי מתוק

מרקם חלומי עם טעם עשיר. נהוג לאכול אותו בצאת צום.
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.47 על ידי 15 דירוגים
בולו - לחם טריפול

תכירו את המתכון המסורתי ישר מצפון אפריקה שהכי מתאים ליום כיפור בכלל וספיציפית לארוחת צאת הצום!

קבלו בולו מתכון – לחם מתוק טריפוליטאי מסורתי מתוק ורך בטירוף עם מרקם חלומי וטעם עשיר המלא בשומשום, צימוקים, וכל טוב.

לחם קליל ומדהים עם כוס תה חמה על הצד, יחמם את הלב ואת הנשמה לכם ולמשפחתכם וילביש חיוך גדול על פניו של כל מי שטועם. אין סיכוי שלא מנסים לכיפור!

ספר המתכונים של נועם זיגדון

 

בולו - לחם טריפול
צילום: נועם זיגדון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

בולו - לחם טריפול

בולו - לחם טריפוליטאי מסורתי מתוק

מרקם חלומי עם טעם עשיר. נהוג לאכול אותו בצאת צום.
ציון 4.47 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 ביצים M
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ¼ כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 ½ כוס צימוקים בהירים
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 ½ כפות קצח
  • ביצה ושומשום - להברשה

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערה את השמרים עם הסוכר וכוס מים ומערבבים.
  • לאחר ערבוב מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ומערבבים היטב. כשהבצק מתאחד מוסיפים את השמן.
  • מניחים לתפיחה של שעה בערך, עד להכפלת הנפח
  • לאחר התפחה מורידים אוויר ומפזרים קמח על משטח העבודה. ליצור נקניקים גדולים או קטנים ואז מתפיחים שוב כ-15 דקות
  • חורצים חריצים עם סכין באלכסון לאורך הלחמניות
  • מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך, עד להזהבה.

הערות וטיפים

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בולו – לחם טריפוליטאי

ניתן לשמור לצאת כיפור שלא יהיה יבש?
כן, אפשר להקפיא.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: בולו – לחם טריפוליטאי – נועם זיגדון

Similar Posts

5 Comments

  1. 2 stars
    מתכון מצויין יצא מעלף אני שידרגתי עם חמוציות ואגוזים
    ואם רוצים יכולים להוסיף מי ורדים לבצק
    זה נותן ניחוח מצויין
    בהצלחה!

  2. הכנתי את הבצק
    אן לי כרגע שומר וקצח
    האם לאחר תפיחה אוכל לשים את החסר,ללוש שוב? תפיחה שוב ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?