| | |

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

עם קרם גבינה עשירה וגנאש מושחת
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

מחפשים עוגה מטריפה ונדירה שהכי תתאים לסוף שבוע מתוק וטעים? אז עוגה מיוחדת זו היא בול בשבילכם!

קבלו מתכון לעוגת ביסקוויטים נוסטלגית ומשגעת המשודרגת בקרם גבינה קטיפתי-יציב בשני צבעים מהממים, עם זיגוג סופי של גנאש שוקולד מושחת לקבלת הביס המושלם.

עוגה קלילה ופשוט טעימה שאפשר להכין במינימום מאמץ, ובתמורה ליהנות מחווית טעמים עשירה שתשאיר את כולם מעולפים!

מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

 

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת

עם קרם גבינה עשירה וגנאש מושחת
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
לדרג
כמות 18 מנות
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

למלית:

  • כוסות חלב 3% (300 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר סה"כ (90 גרם)
  • 1 גביע + 2 כפות גבינה לבנה 9% (290 גרם)
  • 4 כפיות גדושות פודינג בטעם וניל (36 גרם)
  • 2 כפיות גדושות אבקת קקאו (10 גרם)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן (כוס ושני שליש)

לשכבות הביסקוויטים:

  • 2 ½ שרוולים ביסקוויט פתי בר בטעם וניל (275 גרם)
  • ¼ כוס חלב 3% (60 מ"ל)
  • 1 כפית שטוחה קפה נמס
  • ¼ כוס מים רותחים

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר - 60% מוצקי קקאו לפחות (חשוב)
  • כוס שמנת מתוקה 32% שומן (50 מ"ל)

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם סוכר, פודינג וחלב, לא לקרם יציב אלא לקצפת אוורירית ורכה.
  • מוסיפים את הגבינה ומקפלים בעדינות.
  • מוציאים שליש מהמלית ומערבבים עם הקקאו בעדינות בקערה נפרדת (על מנת שתהיה לנו גם שכבה חומה).
  • להכנת שכבות הביסקוויטים - מערבבים מים רותחים, חלב ונס קפה.
  • בכל פעם טובלים את הפתי-בר בקפה המוכן לפני שמניחים בתבנית (טבילה ממש קצרה, וניעור קליל).
  • להכנת הגנאש - נרתיח את השמנת על הגז או במיקרוגל עד שהיא מבעבעת.
  • נוציא ונוסיף את השוקולד המריר (שבור לחתיכות).
  • נערבב היטב. לאחר מכן נצנן מעט בחוץ.
  • להרכבת העוגה - מסדרים שכבת פתי בר טבולים בקפה, ואז שכבה מהמלית הלבנה, עוד שכבה של פתי בר, ואז שכבת מהמלית החומה, לאחר מכן עוד שכבה של פתי בר, ואז עוד שכבה מהמלית הלבנה, ולבסוף ציפוי גנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת


שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים

איך מסדרים את הפתי בר בתבנית עגולה?
שוברים אותם ומתאימים לתבנית, זה לא חייב להיות מדויק.
איך מכינים את הקישוט הלבן שבתמונה?
30  גר' שוקולד לבן וכפית חלב להמיס במיקרוגל.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת ביסקוויטים – הילה סמוכה רשתי

Similar Posts

9 Comments

  1. 1 star
    ניסיתי להכין אבל הקצפת יצאה נוזלית מדי, נראה לי שיש טעות במתכון, יש המון חלב. חבל, נזרק לפח.

    1. היי אפרת,
      חבל, קצפת נוזלית אפשר לתקן בקלות עם עוד קצת פודינג או שממשיכים להקציף עד שזה קורה. ובסוף זה קורה 🙂
      ואם ממש חם במטבח, אפשר להכניס למקרר ואז להמשיך להקציף.
      מקווים שתנסי אותה שוב!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?