עוגות | עוגות קלות להכנה | קינוחים | שחיתות
עוגת ביסקוויטים נוסטלגית משודרגת ומשגעת
עם קרם גבינה עשירה וגנאש מושחת
מחפשים עוגה מטריפה ונדירה שהכי תתאים לסוף שבוע מתוק וטעים? אז עוגה מיוחדת זו היא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת ביסקוויטים נוסטלגית ומשגעת המשודרגת בקרם גבינה קטיפתי-יציב בשני צבעים מהממים, עם זיגוג סופי של גנאש שוקולד מושחת לקבלת הביס המושלם.
עוגה קלילה ופשוט טעימה שאפשר להכין במינימום מאמץ, ובתמורה ליהנות מחווית טעמים עשירה שתשאיר את כולם מעולפים!
מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי
ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית: קוטר 26
המצרכים
למלית:
- 1¼ כוסות חלב 3% (300 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר סה"כ (90 גרם)
- 1 גביע + 2 כפות גבינה לבנה 9% (290 גרם)
- 4 כפיות גדושות פודינג בטעם וניל (36 גרם)
- 2 כפיות גדושות אבקת קקאו (10 גרם)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן (כוס ושני שליש)
לשכבות הביסקוויטים:
- 2 ½ שרוולים ביסקוויט פתי בר בטעם וניל (275 גרם)
- ¼ כוס חלב 3% (60 מ"ל)
- 1 כפית שטוחה קפה נמס
- ¼ כוס מים רותחים
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר - 60% מוצקי קקאו לפחות (חשוב)
- ⅓ כוס שמנת מתוקה 32% שומן (50 מ"ל)
אופן ההכנה
- להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם סוכר, פודינג וחלב, לא לקרם יציב אלא לקצפת אוורירית ורכה.
- מוסיפים את הגבינה ומקפלים בעדינות.
- מוציאים שליש מהמלית ומערבבים עם הקקאו בעדינות בקערה נפרדת (על מנת שתהיה לנו גם שכבה חומה).
- להכנת שכבות הביסקוויטים - מערבבים מים רותחים, חלב ונס קפה.
- בכל פעם טובלים את הפתי-בר בקפה המוכן לפני שמניחים בתבנית (טבילה ממש קצרה, וניעור קליל).
- להכנת הגנאש - נרתיח את השמנת על הגז או במיקרוגל עד שהיא מבעבעת.
- נוציא ונוסיף את השוקולד המריר (שבור לחתיכות).
- נערבב היטב. לאחר מכן נצנן מעט בחוץ.
- להרכבת העוגה - מסדרים שכבת פתי בר טבולים בקפה, ואז שכבה מהמלית הלבנה, עוד שכבה של פתי בר, ואז שכבת מהמלית החומה, לאחר מכן עוד שכבה של פתי בר, ואז עוד שכבה מהמלית הלבנה, ולבסוף ציפוי גנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים
איך מסדרים את הפתי בר בתבנית עגולה? שוברים אותם ומתאימים לתבנית, זה לא חייב להיות מדויק. |
איך מכינים את הקישוט הלבן שבתמונה? 30 גר' שוקולד לבן וכפית חלב להמיס במיקרוגל. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!
שלום. לאיזה תבנית העוגה? אם רוצה תבנית עגולה, חייבת להכפיל. את כמות המילוי?
היי לילי,
התבנית היא עגולה 24. בהצלחה!
ניסיתי להכין אבל הקצפת יצאה נוזלית מדי, נראה לי שיש טעות במתכון, יש המון חלב. חבל, נזרק לפח.
היי אפרת,
חבל, קצפת נוזלית אפשר לתקן בקלות עם עוד קצת פודינג או שממשיכים להקציף עד שזה קורה. ובסוף זה קורה 🙂
ואם ממש חם במטבח, אפשר להכניס למקרר ואז להמשיך להקציף.
מקווים שתנסי אותה שוב!!
הי
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר
היי מירי!
העוגה יכולה להישמר עד כשבוע.
בהצלחה 🙂
עוגה מעולה
הכנתי אותה ללא גלוטן והתענגנו עליה
נראה מעולה וקל
תודה דבורה שמחים שאהבת – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/