שלוש עוגיות משגעות מבצק מושלם אחד
במגוון מילויים עשירים
למה להתפשר על רק סוג עוגיות אחד כאשר אפשר להכין שלושה סוגים שונים באותה קלות ופי אלף תענוג?!
קבלו מתכון ל-3 עוגיות משגעות שמכינים מבצק מושלם אחד, חמאתי ורך עם פריכות מטריפה, המשתדך למגוון מילויים מפנקים כמו תמרים, שוקולד, חלבה ואפילו ריבה.
מתכון קליל ופשוט להכנה שתמיד יניב לכם עוגיות שיא השלמות עם טעם נדיר ומיוחד. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: מזל חלפון אוזנה
ספר המתכונים של מזל חלפון אוזנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 5 כוסות קמח
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 1 מחמאה או נטורינה מומסת (200 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
למלית עוגיות מגולגלות:
- ממרח תמרים
- אגוזים קצוצים
מלית עוגיות מגולגלות 2:
- ממרח שוקולד / חלבה
למלית עוגיות ריבה:
- ריבה באיזה טעם שאוהבים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- ללוש את כל החומרים לבצק עם היד, ואז שמים לקירור במקרר למשך שעה בערך, כמה שיותר קירור כך טוב יותר לבצק.
- לאחר קירור, מעבדים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-3 כדורים בינוניים. בכל כדור עושים סוג אחר של עוגיות.
- לעוגיות מגולגלות - מרדדים לעיגול ואז מורחים ממרח תמרים ומפרזים אגוזים קצוצים, או מורחים ממרח שוקולד או חלבה, ואז מגלגלים. חותכים כמו סנדביץ לא עד הסוף.
- לעוגיות ריבה - קורצים עיגולים שלמים וחלק עם חור באמצע. אופים ואז ממלאים עם ריבה ואבקת סוכר וסוגרים עם העוגיות עם חור.
- לצהרונים - עם הידיים עושים צורת חצי ירח ומכניסים לאפייה. לאחר שמתקרר מפזרים אבקת סוכר
- מכניסים את כל העוגיות לאפייה בתנור חם על 160 מעלות טורבו עד שמשחים יפה. מומלץ להכפיל כמויות.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות משגעות
איך מכינים את העיגול עם החור באמצע? קורצן או קחי כוס תעשי שני עיגולים באחד מהעיגולים תעשי עוד חור קטן באמצע. |
מה אפשר לשים במקום התפוזים? אפשר מים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
כל בצק עם חמאה הוא פריך
מה משקל הנטורינה/חמאה
היי עמוס, 200 גרם. בהצלחה!
היי
מה משקל החמאה?
וגם: בטח התכוונת לעוגיות סהרונים ולא צהרונים…