| | | |

עוגת שיש בחושה לראש השנה

עוגת שיש בחושה פרווה, מרשימה למראה, קלה להכנה ועם טעם שמזכיר את סבתא!
בהשראת: ג'ודי פלטי
ציון 4.17 על ידי 31 דירוגים
עוגת שיש קלת הכנה

עוגת שיש בחושה טעימה ומרשימה לכל מועד! עוגת שיש של פעם טעימה וממכרת!

בתור ילדה הייתי מבלה אצל סבתא שלי בבית הרבה ותמיד היא הייתה מפנקת אותי בעוגות שהיא נהגה להכין. אחת העוגות שהכי אהבתי היא עוגת שיש של סבתא. העוגה תמיד משכה את עיניי עם המראה המהפנט שלה והיא תמיד עמדה בציפיות מבחינת המרקם והטעם.

המתכון הזה לעוגת שיש בחושה מזכיר בטירוף את העוגות שלה והוא כל כך קל להכנה שבכל פעם שעולה בי ניצוץ קל של געגוע אליה, אני מכינה אותה. מתכון עוגת שיש קלה במיוחד, מרשימה למראה, עם מרקם מענג וטעם בלתי נשכח!

ספר המתכונים של ג'ודי פלט

 

עוגת שיש קלת הכנה
צילום: ג'ודי פלטי

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש בחושה

  • עוגה מרשימה ומהפנטת למראה שתמשוך תשומת לב מכל נוכח בעת ההגשה!
  • עוגה עם טעם של פעם שמעלה זיכרונות מהילדות ומחמם את הלב!
  • עוגה פרווה משולמת להגשה בכל מועד, גם לאחר ארוחה בשרית!
  • מתכון כל כך קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית בלי רקע באפייה!

שורה תחתונה: אם עולה בכם ניצוץ קל של געגוע לסבתא, תכינו את המתכון הזה ותבלו איתה עם כל ביס!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שיש קלת הכנה

עוגת שיש בחושה לראש השנה

עוגת שיש בחושה פרווה, מרשימה למראה, קלה להכנה ועם טעם שמזכיר את סבתא!
ציון 4.17 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: ג'ודי פלטי

ציוד

תבנית עגולה 26 או תבנית מרובעת

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר (לאוהבי המתוק כוס וחצי סוכר)
  • ½ כוס שמן
  • 2 ½ כוסות קמח רגיל מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות אבקת שוקולית
  • 2 כפות מים פושרים

אופן ההכנה

  • משמנים תבנית עגולה 26, או בינונית מרובעת. מחממים תנור 165 מעלות טורבו.
  • מקציפים ביחד את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל , עד שמקבלים בלילה בהירה ותפוחה, ואז מוסיפים לאט את השמן.
  • מוסיפים לסירוגין תוך בחישה את הקמח, עם אבקת האפייה והמים מעורבבים עם מיץ לימון.
  • שופכים 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת. השליש הנותר מוסיפים לו ובוחשים את הקקאו עם השוקולית ו-2 כפות מים פושרים.
  • שופכים את השליש הכהה על הבלילה הבהירה ומערבבים בקלות עם קיסם עץ או עם סכין, את הבצק הכהה עם הבהיר.
  • אופים בשליש התחתון של התנור כ- 30-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שיש קלת הכנה
צילום: ג'ודי פלטי
עוגת שיש בחושה
צילום: ג'ודי פלטי
עוגת שיש בחושה
צילום: ג'ודי פלטי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור:  עוגת שיש – ג'ודי פלטי

Similar Posts

14 Comments

  1. היי
    דבר ראשון המתכונים פה טעימים אחד אחד
    כל חמישי לכבוד שבת אני יושבת על מתכונים מהאתר ומכינה מפה הרבה ויוצא טעים
    ממש תודה!
    דבר שני רציתי לשאול אם לא צריך להפריד בהתחלה את החלבון מהחלמון, לקציף את החלבונים עם הסוכר וכו ואחכ להוסיף את החלמון?

    1. איזה כיף לשמוע ליבי תודה על הפרגון שמחים שאת נהנית מהמתכונים. לשאלתך, אפשר בהחלט להפריד את הביצים אך במתכון הספיציפי הזה העוגה יוצאת נפלא גם ללא הפרדת ביצים. בהצלחה!

  2. היי
    דבר ראשון המתכונים פה טעימים אחד אחד
    כל חמישי לכבוד שבת אני יושבת על מתכונים מהאתר ומכינה מפה הרבה ויוצא טעים
    ממש תודה!
    דבר שני רציתי לשאול אם לא צריך להפריד בהתחלה את החלבון מהחלמון, לקציף את החלבונים עם הסוכר וכו ואחכ להוסיף את החלמון?

  3. היי המים היחס לקמח לא הגוני ולא יוצא בלילה ממש לא כמה מים ביחס לקמח כן צריך שיהיה
    תודה

    1. היי גל, המצרכים מדוייקים אך חשוב כדי לקבל את הבלילה הנכונה להוסיף את הנוזלים ולבחוש את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת כמו שמצויין במתכון. בהצלחה בפעם הבאה!

  4. תתקנו את המתכון שכחתם לרשום אבקת אפיה בהוראות הפעלה. לצערי היא יצאה לי דחוסה בגלל זה.

    1. היי לילך, מצויין במתכון שישנה שקית אחת של אבקת אפייה. בכל מקרה הבהרנו את הנקודה עוד יותר. מקווים שבכל זאת יצא טעים, בהצלחה בפעם הבאה! ❤️

  5. תודב על המתכון. המון שמן והמון קמח חשבתי שאמצא תחליף לעוגת שוקולד,שאני מכינה אבל בכל מתכון אחר יש המון שמן וקמח כתחליף לביצים?

    1. אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. אפשר גם לוותר ולהכין עוגת שיש רגילה. בהצלחה ובתיאבון ❤️

    1. היי סבתא, עוגת שיש היא האחת העוגה שדווקא יוצאת רכה גם כשהיא פרווה, ממליצים לך לנסות את המתכון בחום ומבטיחים שלא תתאכזבי. בהצלחה!

    2. 5 stars
      איזה שטויות כתבת עכשיו
      עוגות שיש עם שמנת וחמאה הן טעימות למי שאוהב יותר לחות(למי שאוהב רטוב)
      כ"כ כבדות, לעומת עוגת שיש עם שמן ומים/תפוזים.יוצאת אוורירית כמו ספוג ,פירורית וטעימה בטירוף.
      תנסי לפני שאת חורצת את גורלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?