|

חלת דבש מתוקה במרקם משגע

חלה מהממת עם טעמי דבש מענגים שבול מתאימה לאירועים שמחים וחגים!
בהשראת: ליטל כהן
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
חלת דבש

לראש שנה מתוק ומרשים במיוחד, מכינים את חלת הדבש הכי נדירה ומדהימה שיש שתשאיר את כולם באנחות של עונג!

קבלו מתכון לחלת דבש מתוקה מבצק נעים המקבל מרקם חלומי ומשגע, עם צבעי זהב מהממים מבחוץ ונגיעות דבש עם טעמים מדויקים ומפנקים.

חלה קלילה והכי קלה להכנה שתמיד מצליחה להרשים את כל מי שטועם. ביס אחד ואתם בעולם אחר!

ספר המתכונים של ליטל כהן

 

חלת דבש
צילום: ליטל כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חלת דבש

חלת דבש מתוקה במרקם משגע

חלה מהממת עם טעמי דבש מענגים שבול מתאימה לאירועים שמחים וחגים!
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליטל כהן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 ק"ג קמח מנופה
  • 100 גרם שמרים (2 שקיות)
  • ½ כוס סוכר
  • 8 כפות דבש
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים M
  • 2 כפות מלח
  • 4 כוסות מים (יכול להיות שצריך יותר)

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את הקמח עם השמרים, סוכר, ודבש ונערבב.
  • נוסיף את הביצים, שמן, מים ונתחיל ללוש. הלישה מאוד חשובה לפחות 15 דקות לישה עד שהבצק חלק.
  • משמנים את הבצק ומתפיחים, ברגע שהכפיל את הנפח מורידים למשטח משומן ולא לא מקומח! לא מוסיפים קמח בכלל,זה פוגם בתוצאה הסופית.
  • מחלקים לשניים וכל חצי לארבעה, או לחלק להורים שווים במשקל של 120 גרם לכל כדור.
  • מעצבים לאיזה חלה שרוצים. (לגבי העיצוב של החלה בתמונה בעצם לקחתי רינג מרובע ועשיתי כמה חלות, התחלתי לעצב את החלה ועשיתי גם שושנים מהבצק)
  • ברגע שמעצבים את החלה לא מתפיחים הרבה, מקסימום התפחה של 15-20 דק' ולתנור 200 מעלות עד השחמה. לא שמים ביצה לפני האפייהץ
  • בסיום האפייה מורחים דבש שפותחים עם מעט מים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
חלת דבש
צילום: ליטל כהן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: חלת דבש מתוקה – ליטל כהן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?