| | | |

עוגת דבש ללא גלוטן ב-5 דקות

עוגת דבש ללא גלוטן, פרווה, בחושה, ממכרת, רכה ועסיסית עם טעם דבש המורגש בכל ביס. מתכון קל פשוט ומהיר!
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.34 על ידי 24 דירוגים
עוגת דבש

מחפשים לפנק את המשפחה בטעמי דבש משובחים בלי להשקיע את כל היום במטבח? אז עוגה זו היא האחת שאתם צריכים!

קבלו מתכון לעוגת דבש בחושה ומנצחת ללא גלוטן, המקבלת מרקם רך ועסיסי עם ביס חלומי שפשוט נמס בפה עם טעמי דבש מדויקים ומפנקים.

עוגה קלילה והכי קלה שלא צורכת יותר מ-5 דקות הכנה, בלי להתפשר על הטעם בכלל. ביס אחד וכולם מעולפים!

ספר המתכונים של סבתא לאה

 

עוגת דבש
צילום: סבתא לאה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש

עוגת דבש ללא גלוטן ב-5 דקות

עוגת דבש ללא גלוטן, פרווה, בחושה, ממכרת, רכה ועסיסית עם טעם דבש המורגש בכל ביס. מתכון קל פשוט ומהיר!
ציון 4.34 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים L
  • כוס סוכר דמררה - חום בהיר
  • כוס סוכר לבן
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס דבש + 2 כפות דבש (220 גרם - אפשר להחליף בסילאן)
  • ½ כוס תה חזק
  • 2 כוסות קמח בראל רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון

לציפוי:

  • 4 כפות דבש
  • חופן שקדים פרוסים (אפשר לוותר)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור אפייה ל-165 מעלות. מקפידים על חום זה, כדי שהעוגות לא יגלשו.
  • נכין חצי כוס תה, ומשאירים את התיון 5 דקות. לאחר 5 דקות מוציאים את התיון וממתינים 10 דקות שהתה יתקרר.
  • בקערה גדולה נשים את הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן, דבש, תה, ונטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ונמשיך לטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
  • לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.
  • נכניס למרכז התנור ונאפה 45 עד 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, והעוגות שחומות וקפיציות למגע. לשים לב שהעוגות מתבקעות וזה בסדר.
  • נזלף 2 כפות על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הדבש מתחמם מחום העוגה הופך לנוזלים. נמרח עם גב של כף בשכבה אחידה לציפוי העוגה, ורק אם רוצים נפזר מעט שקדים פרוסים.
  • מומלץ לאפות יום לפני את עוגות הדבש, הן טעימות יותר ומשתבחות יותר.
  • אפשר להוסיף לתוך תערובת העוגה קוביות תפוחים עם מעט סוכר או דבש. אפשר גם להוסיף חצי כוס אגוזים לתוך תערובת העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מקור: עוגת דבש מנצחת – סבתא לאה

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    היי,
    היום ראיתי את המתכון והחלטתי לנסות. המתכון מדוייק קל להכנה וההנחיות מדויקות והתוצאה נהדרת. עשיתי 6 תבניות אינגליש קייק לטובת משפחות נזקקות והוספתיאת אלה לתבשילים שאשתי הכינה. מקווה שימתיקו לנזקקים את החג.
    תודה וחג שמח

    1. היי בני,
      נהדר, אנחנו ממש שמחים לדעת שאתם נהנים מהמתכון וגם משמחים אחרים לכבוד החג. מרגש מאוד!!
      מאחלים לך ולבני משפחתך חג חירות שמח וכשר 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?