Advertisements
| | |

בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה. קינוח מרשים שישדרג כל אירוע ברמות!
בהשראת: לבשל ולאפות עם ליטל
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
בקלאווה תפוחים ופיצוחים
Advertisements

בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש! הקינוח הכי טעים והכי מפנק שיש להגשה בכל אירוע חגיגי!

יש הרבה קינוחים מרשימים למראה, אבל קינוח מרשים ומפנק כמו בקלאוות אין. המרקם העשיר של הבקלאווה והטעם המתוק של הדבש הם חוויה שנהנים ממנה רק כשאוכלים בקלאווה.

אז אומנם ראש השנה כבר נגמר, אבל החגיגה נמשכת! כשרוצים להמתין לאורחים את הערב ולפנק אותם כמו שצריך מכינים בקלוואה עשירה שכל ביס ממנה חלום. מתכון נהדר למאפה בצק פילו שאין כמוהו, פשוט מתכון מושלם לקינוח מושלם עוד יותר!

ספר המתכונים של לבשל ולאפות עם ליטל‎

 

בקלאווה תפוחים ופיצוחים
צילום: לבשל ולאפות עם ליטל‎

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: בקלאווה

  • קינוח פרווה שאפשר להגיש לאורחים לאחר ארוחה בשרית!
  • קינוח מפנק במיוחד בזכות המרקם ושילוב הרכיבים המנצח!
  • אין קינוח שיכול להתחרות בבקלאווה אמיתית ועשירה!
  • מתכון קל וברור שכל אחד יכול להכין בלי בעיה!

 

שורה תחתונה: בקלאווה מתכון לאנשים שלא מתפשרים על איכות ורוצים לשמור על רמה גבוהה של אירוח!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

Advertisements

אז איך מכינים?

בקלאווה תפוחים ופיצוחים

בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה. קינוח מרשים שישדרג כל אירוע ברמות!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)
Advertisements

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו
  • 7-8 תפוחי גרנד סמיט
  • 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס פקאן טבעי
  • ½ כוס פיסטוק
  • 1 כף גדושה קינמון
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • ½ כוס דבש
  • ½ כוס מים רותחים
Advertisements

אופן ההכנה

  • תחילה נטפל בתפוחים - קולפים מן הקליפה ובפומפייה נגרד את התפוחים, נשים במסננת מעל קערה ונשהה למשך שעה להגרת הנוזלים
  • לאחר כשעה נסחט מעט את התפוחים משאריות נוזלים ונעביר לקערת רחבה.
  • לקערת התפוחים המגורדים נוסיף את יתר החומרים מלבד הדבש והמים הרותחים ואז נערבב היטב.
  • נפתח חבילת דפי פילו, נשתמש כל פעם בשני דפים ואת השאר נכסה במגבת שלא יתייבשו.
  • נניח דף פילו אחד על קרש חיתוך, נבריש בחמאת מומסת ונניח דף פילו נוסף מעליו, גם אותו נמרח בחמאה מומסת.
  • נפרוס את שני הדפים שהנחנו אחד על השני לשניים לאורך.
  • נניח כף גדושה מן התערובת על כל חצי שחתכנו בחלק הקרוב אלינו, נקפל משני הצדדים ונגלגל.
  • נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לפני האפייה נמרח שוב את הבקלאווה בחמאה מומסת.
  • נאפה ב-180 מעלות למשך 45-50 דקות.
  • חשוב מאוד לתת אפייה טובה, ולא לפחד מצבע עמוק וכהה.
  • נמיס חצי כוס דבש בחצי כוס מים רותחים ונשפוך מעל הבקלאווה כשהיא עוד חמה.
  • אפשר לפזר פיסטוק גרוס מעל
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

מקור: בקל‎אווה תפוחים – ‎לבשל ולאפות עם ליטל‎

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements