Advertisements
| |

שטרודל תפוחים נוסטלגי עם צימוקים

שטרודל תפוחים משגע, קל להכנה, עשוי מבצק פריך ועם מלית מפנקת!
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
שטרודל תפוחים נוסטלגי
Advertisements

שטרודל תפוחים משגע שחובה להכין בחגים. כל כך טעים שלא תפסיקו להכין אותו!

קחי לך תפוחים, עזבי את התמרים בצד ובמקום זה תוסיפי צימוקים ואגוזים ותכיני עוגת תפוחים משגעת! אני אכן שרה לי את השיר הידוע, אבל רק מרוב הנאה ואושר מהדבר הטעים הזה שיושב אצלי על השיש ומפיץ ריח תפוחים משכר.

עוגת תפוחים קלה שכיף לאכול בכל רגע נתון, עם או בלי קפה, ותמיד עושה חשק של עוד. עוגה מפנקת וגם בריאה יחסית וכל ביס ממנה נותן לי תחושה של חיבוק נוסטלגי. שטרודל תפוחים משגע שחובה להכין לפחות פעם אחת!

ספר המתכונים של חגית אלקבץ

 

 

שטרודל תפוחים נוסטלגי
צילום: חגית אלקבץ

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: שטרודל תפוחים

  • מתכון קל לבצק רך ונוח לעבודה שכל אחד יכול להכין!
  • עוגה כל כך טעימה שהיא תמגנט אתכם אליה עד שהיא תיגמר!
  • עוגה מפנקת, עם ריח וטעם נוסטלגיים שרק מעלים חיוך!
  • עוגה עם מלית עשירה ומזינה שלא משאירה נקיפות מצפון!

 

שורה תחתונה: רוצים גם לשיר ולרקוד מרוב הנאה? תכינו את העוגה הזה וגם את נעלי הריקוד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שטרודל תפוחים נוסטלגי

שטרודל תפוחים נוסטלגי עם צימוקים

שטרודל תפוחים משגע, קל להכנה, עשוי מבצק פריך ועם מלית מפנקת!
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 4 ½ כוסות קמח
  • 300 גרם נטורינה (מגורדת בפומפיה גסה יחד עם הקמח)
  • 250 מ"ל שמנת צמחית
  • 3 חלמונים
  • 1 שקית אבקת אפייה

למלית:

  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 תפוחים עם הקליפה (חתוכים לקוביות)
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מאחדים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק נעים. אם מרגיש יבש אפשר להוסיף מעט מים.
  • מקציפים את ה-3 חלבונים עם כוס הסוכר לקרם יציב, ואז מוסיפים את הפירות שחתכנו לתוך הקצף (מרנג) ומערבבים לאט.
  • מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, ונותנים מנוחה של 10 דקות.
  • מרדדים מלבן דק מאוד, ושמים מלית לאורכה וסוגרים לרולדה. חותכים חריצים לא עד הסוף.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שטרודל תפוחים נוסטלגי
צילום: חגית אלקבץ

Advertisements


שאלות נפוצות: שטרודל תפוחים נוסטלגי

 אפשר רק 200 גרם חמאה?
אפשר רק תוסיפי מעט מים אם יבש.
האם מרחת ביצה לפני שהכנסת לתנור?
אין צורך.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

מקור:שטרודל תפוחים נוסטלגי – חגית אלקבץ

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

    1. היי גלית,
      האמת היא שאנחנו לא יודעים את התשובה לשאלה הזו מפני שלא מדדנו ונראה לנו שגם בעלת המתכון לא. עם זאת, אם תרדדי את המלבן דק ממש, זה יהיה בסדר גמור וממש לא קריטי המידה המדויקת.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements