| | |

כתף טלה בתנור חגיגי וקל

שחום מבחוץ ורך מבפנים ברוטב משגע
בהשראת: דניאל עמית
ציון 4.49 על ידי 62 דירוגים
כתף טלה בתנור

כתף טלה בתנור – מתכון חגיגי וטעים במיוחד! מנה משגעת לימי חג וסופי השבוע כשרוצים לפנק את האורחים כראוי!

המנגלים בימים אלה עובדים שעות נוספות ואי אפשר להתווכח עם העובדה שעשיית בשרים על האש זו הדרך הכי מושלמת לקבלת טעם ומרקם מושלמים. למי שאין מנגל ולמי שלא מתחשק לעשות הפקה גדולה שכוללת ריחות עשן של מנגל, המתכון הזה הוא בשבילכם!

קבלו מתכון קל לכתף טלה בתנור, מנה חגיגית, מרשימה וטעימה שתחסוך לכם את הפקת המנגל ותשאיר את כל האורחים עם חיוך רחב! מנה כל כך טעימה שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שהיא תיגמר! ניתן להכין גם שוק טלה בתנור במקום כתף או שוק כבש בתנור אם ממש מתחשק.

ספר המתכונים של דניאל עמית

 

כתף טלה בתנור
צילום: דניאל עמית

למה באמת כדאי לכם: כתף טלה בתנור

  • מתכון קל ביותר שמכינים במהירות וחוסך הפקות מיותרות!
  • כשמכינים את המנה הזו אפשר לוותר על פתיחת מנגל!
  • מנה חגיגית ומרשימה ביותר ומושלמת להגשה בימי חג וסופי שבוע!
  • ניתן להוריד ולהוסיף ירקות כאוות נפשכם ולהתאים את המנה לפי הטעם!

 

שורה תחתונה: מחפשים מנה נדירה שתגנוב את ההצגה בלי להשתגע? המתכון הזה הוא בול בשבילכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

כתף טלה בתנור

כתף טלה בתנור חגיגי וקל

שחום מבחוץ ורך מבפנים ברוטב משגע
ציון 4.49 על ידי 62 דירוגים
לדרג
באדיבות: דניאל עמית

ציוד

תבנית תנור

המצרכים

  • כתף טלה
  • 10 שיני שום
  • מלח גס
  • טימין ורוזמרין
  • שמן זית

לרוטב של הבשר:

  • 4 כפות חרדל גרגירים
  • 6 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 ½ כפות דבש
  • 1 כף סילאן

ירקות:

  • תפודים
  • בצלי שאלוט
  • שום שלם

אופן ההכנה

  • מניחים את הבשר על תבנית תנור מצופה נייר כסף, ויוצרים בבשר חריצים קטנים עם הסכין, ומחדירים 1- שיני שום.
  • מכינים את הרוטב על ידי ערבוב את כל המרכיבים ביחד. מורחים את בבשר משני הצדדים ועושים לו מסאז'.
  • בצד שמים את הירקות. אפשר גם להוסיף איזה ירקות שאוהבים.
  • על הירקות מזלפים שמן זית לא יותר מדי, הבשר מפריש שומן), מלח גס, טימין ורוזמרין.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 30 דקות, ולאחר מכן עוטפים בנייר כסף וממשיכים לבשל למשך שעה וחצי עד שעתיים על חום של 190 מעלות.
  • אם לקראת הסוף בא לכם שהוא יקבל עוד צבע, תורידו שוב את הנייר ותנו לו עוד זמן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
כתף טלה בתנור
צילום: חגית קדם שפיר

"מתכון מנצח, תודה!"

חגית קדם שפיר

כתף טלה בתנור
אילנית טוב: "מתכון מוששש!"

"מתכון מוששש!!"

אילנית טוב

כתף טלה בתנור
יעל שטרית: "תודה רבה על המתכון!"

"תודה רבה על המתכון!!"

יעל שטרית

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: כתף טלה בתנור – דניאל עמית. גם באינסטגרם.

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?