פרגיות ממולאות באורז עם רוטב משגע
עסיסיות מטריפה עם טעם מושלם

מתחשק לכם להרשים את המשפחה עם מנה מושלמת בלי להשקיע את כל היום במטבח? אז תבשיל זה הוא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לפרגיות סופר עסיסיות ורכות שממלאים באורז מפנק, ומבשלים ברוטב אדום משגע המקפיץ את הטעמים ברמות.
ארוחה קלילה והרבה יותר קלה ופשוטה ממה שהיא נראית. מכינים פעם ראשונה ובמהירות תמצאו את עצכמם מכינים בקביעות כל שבת!
מתכון באדיבות: נועם זגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 8 מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
- בטטה חתוכה לקוביות בינוניות
למילוי:
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 בצל מגורד בפומפיה גסה
- 1 עגבניה מגורדת או חתוכה
- 4 שיני שום כתוש
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- נפרוס את הפרגית על משטח עבודה, ונשטח אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
- שמים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ואז נגלגל בעדינות.
- כשהפרגית מגולגלת נכניס קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני, כך הפרגית לא תיפתח.
- משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הפפריקה וכורכום, ואז מוסיפים כוס מים ומתבלים.
- מסדרים את הפרגיות, ומוסיפים את בטטות. אחרי 10 דקות נוספות מוסיפים כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות .
- מברישים את הפרגית במעט שמן ופפריקה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה בערך.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
https://youtu.be/3WQaYIBiUtc
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: פרגיות ממולאות באורז

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:פרגיות ממולאות באורז – נועם זגדון
גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
יש מצב שזה ייצא מעולה אבל חייב לציין שתהליך ההכנה לא מוסבר כלל וכלל.כמה כוסות אורז צריך כמה כמות מכל תבלין הרבה דברים לא מןבנים.תפרטו יותר את התהליך של ההכנה.תודה
היי אבי!
מתנצלים על הבלבול, ערכנו את המתכון בעקבות התגובה שלך וכעת תוכל ליהנות ממנו 🙂
חשוב רק לזכור שתיבול הוא עניין סובייקטיבי, לכן כדאי לשים קצת פחות בהתחלה, לטעום תוך כדי ולהוסיף בהתאם להעדפה האישית שלך.
בהצלחה!