מאפה ממולא בכרוב ובצל מקורמל
מרקם חלומי עם מלית משגעת
סוף השבוע כבר כאן ואין מתאים יותר ממאפים ממולאים ומשגעים שישאירו את כולם מללקים את האצבעות והצלחות!
קבלו מתכון למאפה ממולא המתקבלת בבצק פריך עם מרקם חלומי וצבעי זהב מגרים, עם מלית מטריפה של כרוב ובצל מקורמל טעים.
מאפה קל וקליל שתמיד מבטיח לכם חווית טעמים מסחררת שתשאיר את כולם מכורים. אז קדימה להכין!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 ¼ כוסות חלב פושר (מים לפרווה)
למילוי:
- 2 בצלים גדולים
- 1 כף סוכר
- רצועות מחצי כרוב גדול
- מלח
- פלפל שחור
- ½ צרור שמיר קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה
- לשים בקערה את השמרים, סוכר, וחלב פושר, ומערבבים ומניחים למשך 10 דקות.
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמן, וביצה. ואז שופכים את תערובת השמרים.
- מערבלים כמה דקות, ואז מוסיפים מלח ואם צריך מוסיפים את החלב שנותר.
- הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק. נלוש למשך כ-7 דקות.
- מורחים מעל מעט שמן. מכסים ומתפיחים להכפלה כשעה.
- מורידים על השיש. כמעט ולא נצטרך קמח.
- מחלקים לגודל הרצוי, ומעגלים לכדורים חלקים.
- מכסים בניילון רופף למשך 10 דקות.
- מתחילים לעבוד עם הכדור הראשון שעיגלנו - מרדדים לעיגול דק ומניחים במרכז מילוי, ואז סוגרים למשולש ולצבוט ולהדק את התיפורים. מניחים על נייר אפיה.
- מורחים ביצה מהולה בכף חלב ומפזרים שומשום.
- אופים ב-180 מעלות להזהבה. מקררים לפני המילוי.
- להכנת המילוי - מטגנים 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות לשקיפות. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן עד שהבצל חום וזהוב.
- מוסיפים רצועות מחצי כרוב גדול, ומטגנים עד שהכרוב מתרכך
- מוסיפים את המלח ופלפל שחור. מי שאוהב אפשר להוסיף חצי צרור שמיר קצוץ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה ממולא
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
אלופה ❤️
שמחים שאהבת מלי, בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
למה נדמה כי המתכונים אצלכם נכתבים ע"י אנשים ממש לא מקצועיים, ובמקרה פחות גרוע, סתם לא עקביים ומבולבלים. אולי שמישהו שיודע עברית וקצת מבין יעשה הגהה על המתכונים?!
תגובה לא לעניין, לא טוב לכם תמשיכו הלאה.