סלט מטבוחה חצילים ללקק את האצבעות
מרקם משגע עם טעם עשיר
יש חצילים? אז קדימה להכין את הסלט הכי מושלם שתמיד יש לו מקום בכל ארוחה עיקרית, ובטח בארוחה הבאה שלכם!
קבלו מתכון לסלט מטבוחה חצילים המתקבל במרקם ממרח משגע במיוחד, עם שילוב טעמים עשיר בחריפות עדינה.
סלט קליל והכי קל להכנה המשדרג לכם כל מנה בטעמים בלתי נשכחים. מעדן מענג וטעים השווה כל שנייה של הכנה!
מתכון באדיבות: אורה ארגוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 2 חצילים גדולים
- 8 יחידות עגבניות
- 2 יחידות פלפל ירוק חריף
- 8 שיני שום
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1 כף סוכר
- 1 כף כמון
- 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
- 1 כפית פלפל סודני גרוס
אופן ההכנה
- מקלפים כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר.
- מוסיפים עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים, ראש קטן של שום קלוף וחתוך לטבעות, ורבע כוס שמן, ומאדים ומערבבים על אש מעט גבוהה.
- מכסים במכסה למשך 10 דקות בערך, וכל הזמן מערבבים.
- מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים על אש נמוכה ומערבבים, מועכים בעזרת הכף של הפירה ומוסיפים פלפלים חריפים צלוים לחתיכות או פלפלים מטוגנים נקיים.
- תבלים במלח מעט, כף סוכר, כף כמון, מעט פפריקה, כפית פלפל סודני גרוס, ואז מערבבים שנהיית ריבה אסופה וזה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט מטבוחה חצילים
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עבדתי ע"פ המתכון,אבל לא קילפתי את הקליפה מהעגבניה. החצילים יצאו מעודנים עם המרקם.
שמתי 3 פלפלים ירוקים מטוגנים וקילפתי לרצועת קטנות. הוספתי גמבה אדומה,והשאר ע"פ המתכון. יצא אש חריף,הוספתי סוכר במידת הצורך,קצת מלח,ואפילו מעט לימון,כדי להרגיש את כל המרקם משולב. יצא חריף מאוד.
יצא שיגעון,והטעם של משהו שניתן להרגיש.
השילוב של חריף קצת מלוח,וקצת מתקתק בגלל הסוכר,והפפריקה החריפה,יצא מעולה.
רק נשאר למרוח עם החלה.
בתיאבון
היי גל,
שמחים מאוד שהמטבוחה יצאה מוצלחת 🙂
תודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך!
האם לבשל את העגבניות קודם או לקלף ולבשל?
היי לאה,
את העגבניות יש לקלף לפני הבישול. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא לחרוץ חריץ בחלק התחתון שלהן ולהניח במים חמים מאוד ל-2 דקות.
בהצלחה 🙂
מה עם לשים את החתולים בגלל? במהירות תצא?
היי ברכה, נשמח אם תוכלי להבהיר את השאלה.
התמונה לא מחמיאה ..נראה מוצף בשמן
היי פרקינה, את מוזמנת להתרשם מתמונות אחרות שבנות שהכינו ושיתפו, כמו כאן ו כאן. וכמובן שאת מוזמנת להכין בעצמך ולהפחית מכמות השמן אם את מרגישה צורך לעשות זאת. בהצלחה ובתיאבון ❤️ צוות מתוקים
כמה שמן
היי זהרה, כמצויין במתכון ישנה ¼ כוס שמן סה"כ. בהצלחה ובתיאבון!
זה בסדר? או שזה רק אני? קודם חותכים לקוביות ואחר כך קולפים ?
לא ברור לחתוך קוביות ואחכ לעשות בחציל פסי זברה???
היי זהבית, מקלפים כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר. בהצלחה ובתיאבון!
איך בדיוק חותכים את החצילים לקוביות קטנות ורק אח"כ קולפים אותם עם קולפן לפסים כמו זברה?לא התבלבלתם?
היי ליאורה, הטעות תוקנה. מקלפים כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר. בהצלחה ובתיאבון!