עוגות פירות | מתכונים לראש השנה | סרטוני הכנה | עוגות | פאי
פאי תפוחים פירורים הכי מושלם שיש
מבצק חלומי ומלית עשירה במיוחד
אם גם אתם מכורים טעמים המטריפים של עוגות התפוחים, אז פאי נדיר ומענג זה הוא בדיוק בשבילכם!
קבלו מתכון לפאי תפוחים פריך ומשגע המורכב מתחתית חמאתית מבצק חלומי, עם מלית תפוחים עשירה ומפנקת במיוחד, ושכבת בצק פריכה במיוחד מעל השומרת על ביס מושלם.
הקינוח הכי קלאסי בספר עם שדרוג לחווית טעמים מטריפה במיוחד. מגישים חתיכה מפנקת עם כדור גלידה בצד, ונהנים מהחיים הטובים!
מתכון באדיבות: pacikanin_mutfagi
ספר המתכונים של pacikanin_mutfagi
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 200 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמן (כוס זכוכית 200 מ"ל )
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף יוגורט
- 1 ביצה
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 ½ - 5 כוסות קמח (כוס זכוכית 200 מ"ל )
למלית תפוחים:
- 4 תפוחים
- 4 - 5 כפות סוכר לבן
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- להכנת המלית - חותכים את התפוחים לרצועות קטנים, ומבשלים עם הסוכר וקינמון תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- עוברים לבצק - בקערה שמים את החמאה, שמן, חצי כפית סוכר, ביצה, כף יוגורט, סוכר וניל, ומערבבים היטב לאיחוד. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וללוש לבצק אחיד, רך ולא דביק.
- משטחים את רוב הבצק בתבנית, ושומרים את השאר בצד לפירורים.
- מחוררים את הבצק במזלג, ואז מוסיפים את מלית התפוחים מעל בשכבה אחידה.
- כעת מגרדים את הבצק שהשארנו בצד מעל למלית, ומכסים בשכבה אחידה.
- מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות עד להשחמה קלה.
- לאחר קירור מפזרים מעל אבקת סוכר.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה :
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
פאי תפוחים פירורים
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
המתכון לא תואם ..לחומרים..נראה שהעוגה תפוחה ולא רשום אבקת אפיה.
היי כרמית,
העוגה כלל אינה תפוחה, מדובר בשכבות בצק דקות עם מילוי ביניהן.
בהצלחה!
נראה לי שהמתכון עם שגיאות.
לצערי עשיתי את העוגה לערב ראש השנה ובלתי ניתן היה לאכול ממנה.
הבצק לא מספיק מתוק וכמו כן הוא מתפורר כמו חול ולכן לא ניתן לפרוס את העוגה ובטח שלא להרים אותה בלי להשאיר מלא פירורים בתבנית שהם חצי עוגה .
אשמח לקבל מתכון תקין ולנסות שוב.
היי קרן, ממש מצטערים שלא יצא כמו שקיווית, עברנו על המתכון שוב והבהרנו כמה נקודות שהיו פחות ברורות, ואיזה כוס כדאי להשתמש במתכון (חשוב להקפיד).
שוב עמך הסליחה ומקווים שבפעם הבאה תאהבי יותר, שנה טובה ומתוקה!
הי
העוגה היראת מעולה
מה אפשר במקום יוגורט ?
אני רוצה עוגת פרווה
שיהיה פחות או יותר כמו יוגורט
היי בובי, אמנם לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אפשר עם רסק תפוחים ללא סוכר ביחס של כוס רסק תפוחים למיכל, או כוס מיץ תפוזים במקום כל מיכל יוגורט. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
באיזה גודל תבנית לאפות?
היי טלי , אפשר להכין ב 3 תבניות אינגליש קייק או בתבנית מרובעת בינונית-גדולה. בהצלחה ♥ וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי כתוב בחומרים קמח
ובהוראות הכנה כתוב שמרים ?? משהו לא ברור
אין שמרים בחומרים של הבצק
היי רותי, טעות בתרגום שתוקנה. אין שמרים במתכון, בתיאבון ♥
בחומרים לא מוזכר שמרים ובאופן הכנה יש שמרים מה נכון ואם כן כמה?
היי מרים, טעות בתרגום שתוקנה. אין שמרים במתכון, בתיאבון ♥
היי נראה מעולה! יש אפשרות לרסק את התפוחים?
היי סמדר, איך שאוהבים (אך להגיר נוזלים שלא תצא עוגת מימית מדי). בהצלחה ובתיאבון ♥
היי בהוראות הכנה רשום לשים את הקמח והשמרים ובמצרכים לא רשום שמרים בכלל האם זאת טעות?
היי רונית, אין במתכון שמרים זו הייתה טעות בתרגום שתוקנה בהקדם האפשרי. בהצלחה ובתיאבון ❤️
כתבתם באופן ההכנה לשים את השמרים
בחומרים לא כתוב שמרים
היי חנה, אין במתכון שמרים הטעות תוקנה תודה רבה.