מאפה פילו קראנצ'י במילוי קרם וניל
בצק חלומי עם טעם משגע
תתכוננו לקצור ים של מחמאות עם מאפה נדיר ומשגע זה שישדרג לכם את השבוע בטעמים בלתי נשכחים!
קבלו מתכון למאפה פילו מתוק וקראנצ'י בטירוף מבצק פילו מפואר ומתקתק, עם מילוי קרם וניל עשיר ומנחם המשדרג את הטעם ברמות.
מאפה קליל והכי פשוט להכנה, עם טעם שידהים את כל מי שטועם וישאיר אותם מכורים לחיים. חוויה קולינרית מדהימה בכל ביס וביס!
מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מרובעת בינונית
המצרכים
לקרם:
- 2 ביצים
- 3 כוסות חלב
- ⅓ כוס קמח
- ⅓ כוס קורנפלור
- ½ כוס סוכר
- 50 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
לשימון:
- 150 גרם חמאה מומסת
- ⅓ כוס שמן קנולה (אפשר לא להשתמש בכל הכמות, תראו לפי הצורך)
אופן ההכנה
- מתחילים עם הקרם - בסיר בינוני שאיתו נבשל על הגז נשים 2 כוסות חלב, הקמח, קורנפלור, סוכר, ביצים, ונטרוף טוב עם מטרפה ידנית.
- נוסיף עוד כוס חלב ואז נערבב ונעביר לגז.
- נבשל תוך כדי ערבוב תמידי עד שמסמיך ונהיה קרמי מעט.
- נוסיף את החמאה והסוכר וניל ונמשיך לערבב עם המטרפה עד שנהיה קרם. לאחר מכן נכבה את הגז ונעביר לקערת זכוכית שיתקרר.
- בינתיים נחמם תנור ל-200 מעלות תכנית רגילה.
- ניקח תבנית מרובעת בינונית, ונשים אותה על עלי הפילו כשהם פתוחים ובערמה על השולחן.
- נחתוך עם גלגלת לפי גודל התבנית מסביב.
- נשמן את התבנית עם החמאה והשמן באמצעות מברשת.
- נשים חצי מכמות העלים אחד על השני כשאנחנו משמנים כל עלה מעל לפני ששמים את העלה הבא.
- נמרח מעל את כל הקרם בשכבה אחת ואז נמשיך להניח מעל את שאר העלים כשאנו משמנים אותם.
- בסוף נחתוך את המאפה לריבועים עם סכין חדה ובעדינות לריבועים.
- נכניס לאפיה עד שהעלים מזהיבים יפה (לעקוב הם גם מתנפחים, בערך חצי שעה), לאחר מכן נוציא ונצנן (חובה להתייצבות)
- נפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה פילו קראנצ'י
שומרים במקרר? שומרים במקרר וכשרוצים לאכול מחממים ומפדרים באבקת סוכר. הכי טעים לאכול איך שמכינים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מאפה פילו קראנצ'י במילוי קרם וניל – ישראלה אזולאי
מתכון מעולה הכנתי לשבת וכבר לפני שבת הייתי צריכה להחביא שישאר משהו לשבת
יצא מעולה טעים
תודה רבה
שמחים שאהבת סימה תמיד תענוג לשמוע! (ולהחביא זה תמיד רעיון טוב חחח). את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/