עוגיות שוקולד ואגוזים טעימות לקפה
בצק פריך בטירוף עם מלית משגעת
אם יש עוגיות שהן בגדר חובה להכנה, אלה עוגיות שוקולד נדירות ומשגעות אלה בתמיד מצליחות להרשים מחדש!
קבלו מתכון לעוגיות שוקולד ואגוזים טעימות והכי מתאימות לקפה, בעטיפת בצק חמאתי ופריך בטירוף, עם פיצוץ של שוקולד ואגוזים בפנים.
עוגיות קלילות והכי קלות ומהירות להכנה, שתמיד מתאימות לפינוק מושלם על הבוקר. החלק הקשה הוא להפסיק לאכול!
מתכון באדיבות: יפה זערור
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה (רכה)
- 3 כפות סוכר
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה
למלית
- ממרח שוקולד (איזה שאוהבים)
- אגוזים (קצוצים)
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים יחד על לקבלת בצק נעים.
- מכניסים לקירור במקרר למשך רבע שעה בערך.
- לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מרדדים למלבן דק. מורחים ממרח שוקולד ומפזרים אגוזים קצוצים.
- מגלגלים לרולדה, וחותכים לחתיכות ושמים בתבנית.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שוקולד ואגוזים
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
היי
מה יחליף את מיץ התפוזים?
תודה
היי ניצה, לא ניסינו להחליף אך בד"כ במתכונים מהסוג הזה – מים = מיץ תפוזים = חלב = יין = שמנת חמוצה/יוגורט = שמנת מתוקה = חלב קוקוס. אז תחליפי במה שיש. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי החמאה צריכה להיות מומסת/בטמפרטורת החדר/ קרה חתוכה לקוביות?
היי חגית, על החמאה להיות רכה. בהצלחה ובתיאבון!
באיזה קמח משתמשים?
היי שי לי, קמח לבן רגיל.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
אפשר פרווה?
היי אתי, אפשר להכין עם מחמאה במקום חמאה. בהצלחה ובתיאבון ❤️
אפשר לשים שמן במקום?
וכמה?
היי שרון, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. אז יש להשתמש בכ – 4/5 כוס. בהצלחה!
היי.כתבת שפורסים לפני האפיה.האם אופים את הפרוסות עומדות או שוכבות?כמה זמן?
היי אילנה, לאפות לכ 25 דקות עד שהן מזהיבות, רק לשים לב שזה משתנה מתנור לתנור. ולשאלתך השנייה, לאפות כשהן עומדות, או שיטה נוספת אפשרית זה עם סכין חד לסמן חתכים ברולדה (חצי גובה הרולדה ושלא יהיה עמוק מידי) במרווחים של 3 ס"מ, ואז אחרי האפייה לחתוך עד הסוף. איך שנוח לך.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
במתכון לא ציינתם את מרכיבי המלית
היי קרן, כמצויין באופן ההכנה יש למרוח בממרח שוקולד (איזה שאוהבים) ולפזר אגוזים קצוצים. בהצלחה ובתיאבון ♥