| | | |

עוגת שוקולד עסיסית בקערה אחת

מרקם חלומי עם ציפוי שוקולדי ומושחת
בהשראת: יפה זערור
ציון 4.42 על ידי 293 דירוגים
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית וטעימה לכל מועד! אין מתאים יותר מאשר עוגת שוקולד עסיסית ומיוחדת, שתשדרג את האווירה בטעמים מפנקים!

קבלו מתכון עוגת שוקולד רטובה, עוגת שוקולד רכה, שמכינים בקערה אחת בלבד. העוגה מתקבלת במרקם אוורירי ורכות מופלאה, עם נגיעת שוקולד בציפוי להשלמת המרקם הקרמי.

מתכון עוגת שוקולד הכי קלילה שיש! עוגה מפנקת לכל המשפחה והאורחים בימי חג, בסופי שבוע וללא ספק ממתיקה ימי שגרה. ניתן להכין עוגת שוקולד חלבית וניתן להכין את העוגה פרווה – טעימה בכל מצב!

ספר המתכונים של יפה זערור

 

עוגת שוקולד
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם:

  • אין מפנק יותר מעוגת שוקולד איכותית שכל ביס ממנה עונג בפני עצמו!
  • מתכון שמכינים בקלות רבה – קערה אחת ולתנור!
  • עוגה טעימה מאוד שתהפוך כל יום רגיל ליום חגיגי!
  • ניתן להכין את העוגה חלבית או פרווה והיא תמיד יוצאת טעימה!

 

שורה תחתונה: אין פינוק מובטח יותר מעוגה איכותית של שוקולד! ואם כבר עוגה של שוקולד, אז רק המתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית בקערה אחת

מרקם חלומי עם ציפוי שוקולדי ומושחת
ציון 4.42 על ידי 293 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה זערור

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית חד פעמי עגולה או 24 או 2 אינגליש קייק

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • ½ חבילה שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס שוקולית

לציפוי:

  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • ½ חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד עם מטרפה את הכוס סוכר, כוס קמח תופח,4 ביצים, כוס שמן, חצי מיכל שמנת מתוקה, וכוס שוקולית.
  • שופכים בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 40 דקות בערך.
  • להכנת הגנאש - מחממים על הגז חצי שמנת מתוקה וחצי חפיסת שוקולד מריר, ושזה חם והעוגה חמה שופכים חצי מהכמות עליה
  • לאחר מכן מוסיפים חצי חבילת השוקולד שנותרה לתערובת השוקולד, ומערבבים ושופכים על העוגה שוב.
  • כדאי לחורר את העוגה עם קיסם שהגנאש יחלחל פנימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות:

אפשר להכפיל כמויות? ואם כן באיזה תבנית?
אפשר להכפיל ולהכין בתבנית 28. מכפילים את כל המצרכים חוץ מהשמן שמים כוס וחצי.
אם אין לי שוקולית, מה היחס של הקקאו עם הסוכר?
4 כפות קקאו ועוד 5 כפות סוכר.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מקור: עוגת ש‎וקולד – יפה זערור (מלי מאירוב)

Similar Posts

29 Comments

  1. הי
    רציתי לשאול, האם ניתן לאפות אותה כ קאפקייקס?
    ומה המשמעות מבחינת זמן תנור?

    1. היי,
      אפשר בהחלט לאפות כקאפקייקס וזה לא משנה את זמן האפייה.
      בהצלחה 🙂

  2. 3 stars
    יצא טעים
    ואוורירית
    טפחה יפה וברגע שהוצאתי מהתנור העוגה ירדה ונשארה ממש ממש דקה

  3. שלום
    הכנתי את העוגה ושמתי בתנור ל38 דקות אפיה עם טורבו והעוגה נשרפה מסביב ובתחתית .
    האם צריך לשים במצב אפיה ללא טורבו?
    אשמח לתשובה
    שרית

    1. היי שרית,
      עדיף לא לאפות את העוגה בטורבו, אלא בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ליאורה,
      ייתכן שזה קרה בגלל ערבוב יתר. ממליצים להכין שוב והפעם להשתדל לערבב כמה שפחות.
      בהצלחה 🙂

  4. מה הכוונה לחצי שמנת מתוקה מבחינת כמות ??
    יש לי קופסא קטנה 226 גרם השאלה אם זה מספיק בתור חצי !?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?